Zetterlund i våra hjärtan

Var Lilla scen
Målgrupp Alla är välkomna
Längd: 1 timme

Medverkande Lina Bergvall-Veltman – sång och Maria Kvist – piano och sång.
I föreställningen Zetterlund i våra hjärtan lotsar sångerskan Lina Bergvall-Veltman och pianisten Maria Kvist dig genom Monica Zetterlunds breda repertoararkiv.

Humor och allvar blandas i visor och jazzmelodier skrivna av bland andra Povel Ramel och Olle Adolphsson. Med i föreställningen finns också den traditionella jazzens örhängen, både på originalspråket engelska men även i svenska översättningar av exempelvis Beppe Wolgers. Under kvällen kommer också publiken ha möjlighet att önska sin favoritlåt ur Monicas repertoar.

Maria Kvist är jazzpianist och sångerska från Jämtland och har bott i Stockholm sen sin utbildning på Kungliga musikhögskolan. Hon är en efterfrågad pianist och har jobbat med artister som Lisa Nilsson, Arja Saijonmaa, Svante Thuresson, Lina Nyberg, ElleKari Sander och Sofia Pettersson för att nämna några. Hon har släppt tre egna skivor och turnerat i Sverige, Europa och Kina. Maria är även låtskrivare och har fått utmärkelser från både SAMI och STIM.

Lina Bergvall-Veltman är sångerska och skådespelare med många strängar på sin lyra. Hon har gjort krogshow på Stockholms Stadsteater och egen show på Mosebacke etablissemanget som under många år var hennes hemmascen. Hon är med och driver teatergruppen Teater Fama och har turnerat i landet med både barn- och ungdomsteater och olika sångföreställningar. På Dieselverkstaden tolkade hon under hösten 2017 Barbro Hörberg i föreställningen ”Vad sa du? En kopp kaffe?”

Duon Kvist och Bergvall-Veltman har tolkat Monica Zetterlund i över tio år runt om i landet bland annat på Mosebacke och på Reginateatern i Uppsala. 2013 var de med vid filmpremiären av filmen om Monica Z genom ett gästspel på det ansedda ”Jazzköket” i Östersund.

Kom till Dieselverkstadens lilla scen och minns Monica Zetterlund tillsammans med oss. Den blonda jazzsångerskan som Tage Danielsson skrev så här om i sin dikt “Det eviga” 1967:
”En nattklubbsdrottning doftande av logar. Ett lingonris som satts i cocktailglas. Monica Zetterlund. En jazzpaschas, en sång som hejdar sej, till hälften hunnen, och drar den där när Fröding satt på dass. En väv av guldbrokad och vadmal spunnen. Men märk det vemodsdraget över munnen: ett nordiskt sångardrag, en sorg i rosenjazz.”

Biljettpris: 150 kronor
Biljetter köper du i Dieselverkstadens infodisk, via länken nedan eller på ticketmaster.se

Boka här! « tillbaka
Zetterlund i våra hjärtan