Women on walls

Var Stockholms läns museum

Women on walls Föreläsning om gatukonst i Mellanöstern

Graffiti i kampen för frihet och jämställdhet

15 april kl 18.00-19.30 på Stockholms läns museum. Fri entré

Mia Gröndahl: Journalist, fotograf och författare till böcker om graffiti, och initiativtagare till graffitiprojektet WOW, women on walls.

Mia Gröndal författaren till Revolution Graffiti berättar om projektet Women om walls där man använder sig av konsten som redskap för att diskutera en av de viktigaste frågorna i Egypten och arabvärlden, kvinnors egenmakt. WOW har idag vuxit till att bli ett projekt som  samlar ett 60-tal konstnärer från hela världen. [JS1] )

Förboka plats här: https://www.stockholmslansmuseum.se/besok_oss/boka/

Mer information om projektet: www.womenonwalls.com

boka plats
« tillbaka
Women on walls

Om Graffiti Spaces

Utställning om och med graffiti på Stockholms läns museum
29 januari – 6 september.

Hur, var, varför och för vem har graffitin sedan 1983 tagit plats i Stockholm? Graffiti Spaces handlar om graffiti som konstnärligt uttryck i den moderna staden. Om att ta plats och att skapa plats. I utställningen presenteras sju personliga installationer från sju platser som alla varit stilbildande för Stockholms graffiti.

Mer information om utställningen och om Stockholms läns museum finns på http://www.stockholmslansmuseum.se/utstallningar/graffiti-spaces/

Om Stockholms läns museum

Stockholms läns museum arbetar för att länets historia och samtid dokumenteras och förmedlas på ett tankeväckande sätt. Att visa och berätta om offentlig konst är en viktig del i museets arbete. Vi arbetar för att kulturarvet i länet kan bevaras, brukas och berika vår miljö.Verksamheten sker både på museet i Dieselverkstaden och runt om i Stockholms län. Stockholms läns museum utför även uppdrag som t.ex. arkeologiska undersökningar, byggnadsvårdsrådgivning och bevarandeplanering.

Museet visar regelbundet utställningar om aktuella och historiska ämnen. Museet ligger i Dieselverkstaden där vi även har kafé och museibutik.

>

Gilla oss på Facebook >

SAMTIDSBILD
Lägg in dina egna bilder, t.ex. graffitibilder i Stockholms läns museums bilddatabas.
Samtidsbild är vårt gemensamma fotoalbum. Här samlar vi digitala fotografier tagna i Stockholms län. Alla som bor här kan bidra med bilder som sen bevaras för framtiden på Stockholms läns museum.
Välj själv vad du vill fotografera och ladda upp eller välj från något av våra teman:

Vardag
Tidstypiskt
Kommunikation
Livsstil
Förändring
Min plats

Ju fler som bidrar desto större blir mångfalden i berättelsen om Storstockholm idag.

Bidra med din bild!: http://www.stockholmslansmuseum.se/samtidsbild