Nacka konsthall stänger

Startdatum 21 november 2020
Slutdatum 10 januari 2021
Evenemanget har slutat.
Med anledning av den rådande situationen kommer Nacka konsthall att hållas stängd från och med 3 december till 7 mars 2021.
Du hittar årets Vintersalong här
Passa på att njuta av vår fina offentliga konst runt om i Nacka, hämta konstvandringar på dieselverkstaden.se eller i vår informationsdisk i Dieselverkstaden.
Vi längtar efter att se er snart igen!
Nanna Leth

 

“Jag har en bild i mitt huvud som jag ofta återkommer till, såhär:
Alla människor sitter ensamma och skapar något med en upplevelse av att det man gör är lite hemligt, att vi skapar något där vi blottar vårt allra innersta.

Jag tänker mig ett höghus i mörkret, i varje fönster brinner ett ljus och i alla fönster ser vi konturerna av någon som är försjunken i djup koncentration. Plötsligt springer alla ut och möts på gården till huset och vågar visa sina hemliga skapelser och alla ser att det är som bitar i ett pussel – där varje bit glider in i en annan bit och fram träder en underbar målning.

Lite så tänker jag att vintersalongen är, särskilt i denna mörka tid där vi varit tvungna att isolera oss och vara för oss själva. Ensamma med våra tankar och rädslor men också med våra förhoppningar och vår glädje. Nu möts vi i den här utställningen som vi gjort tillsammans och även om vi håller avstånd till varandra så är våra tankar och känslor och idéer så lika att vi ändå känner närheten.”
Nanna Leth, konstintendent i Nacka kommun och ansvarig för Nacka Konsthall

 

 

« tillbaka
Nacka konsthall stänger

Om Vintersalongen

Vintersalongen bjuder in och visar upp konstnärer med anknytning till Nacka.

I utställningen möts du av en mängd uttryck av både etablerande och oetablerade konstnärer.