Vadmuskelns darrning – Nacka konsthall

Startdatum 16 januari 2016
Slutdatum 13 mars 2016
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Beskrivning

Konsthallens öppettider med undantag av röda dagar då andra tider kan gälla. 
Måndagar Stängt
Tis -fre 10-16:30
Lördagar 11-17
Söndagar 12-17

Vi är glada över att få välkomna ”Vadmuskelns darrning” en separatutställning med Johanna Byström Sims.

Johanna börjar ofta sitt arbete utifrån ett makroperspektiv, men allt eftersom hon försöker tränga in i ämnet zoomar hon sakta in tills hon hittar de mönster, platser och händelser som har skapat hennes referensramar. I vårt sinne rör sig nutid och dåtid hela tiden parallellt; vi förstår ett sammanhang genom att referera till tidigare sammanhang vi upplevt.
Johannas egna ord om utställningen:

“Installationen som helhet handlar om rörelse, men de små detaljerna skildrar ett tillstånd. I de vrår där jag skapar mitt eget rum stannar tiden upp.
I konsthallen bygger jag upp en rumslig installation som består av material och föremål som finns i min närhet. Jag samlar ihop sådant jag stöter på i mitt utforskande av en ny plats och blandar det med minnesfragment från andra rum och ställen som för mig bär spår av igenkännande. I det här fallet har det blivit stolar, klätterrep, avlopps- och ventilationsrör, en trasmatta. Repen blir del av den rumsliga kompositionen, som linjen i en tredimensionell teckning. Ett kvarter projiceras på golvet och ljud följer betraktaren runt i rummet. Teckningarna på väggarna handlar om det som stannar kvar hos en efter att man lämnat en plats. Ofta handlar det om en rörelse.”

KONSTSAMTAL PÅ VERNISSAGEDAGEN KL 15

Hur förstår vi en plats?

Samtal i rummet om rummet och det kroppsliga tillsammans med:
Johanna Byström Sims
Peter Cornell, tidigare professor på Konstfack och Kungl. Konsthögskolan. Konstkritiker  och författare till Den hemliga källan, Paradisets vägar, Saker, Gemensamma rum, Mannen på gatan och Öppningar.

Jennie Schaeffer, fil. dr och lektor i Informationsdesign på Mälardalens högskola och har forskat på framväxande platser för radikal innovation i kontrollerade miljöer.

« tillbaka
Vadmuskelns darrning – Nacka konsthall

Om Johanna Byström Sims

Var med på Vårsalongen 2010
“Hennes knivskarpa tuschteckningar är på en gång naiva och exakta i sin förtrollande detaljrikedom” DN

Medverkande i projektet Sonotopia på Historiska museet i Stockholm. Läs mer här och här

Johanna Byström Sims är uppvuxen i Sala och har under många år arbetat i New York. Sedan fem år tillbaka är hon åter tillbaka i Sala.

www.johannabystromsims.com

VERKSTADEN - LÖRDAGAR I NACKA KONSTHALL

Öppen verkstad varje lördag kl.13:00-15:00 i Nacka konsthall. På vernissagedagen är Verkstaden öppen från klockan 14:00.
Alla är välkomna, gammal som ung!

Inspireras av den aktuella utställningen i Nacka Konsthall och skapa ditt eget verk med konventionella, okonventionella och rafflande konstnärsmaterial i vår verkstad som ligger i anslutning till konsthallen.
En pedagog finns på plats med handledning och inspiration.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden
Biljetter: Drop in, ingen förbokning krävs. Biljetter köpes vid Dieselverkstadens information.
Kostnad: 40 kr/barn, 40 kr/vux.