V.I.T.R.I.O.L.

Startdatum 18 mars 2017
Slutdatum 30 april 2017
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna!

En utställning av Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans exklusivt framtagen för Nacka konsthall i Dieselverkstaden.

V.I.T.R.I.O.L.

Ett möte kan vara kort eller långt, vare sig det är med en person eller en situation. När mötet får ta tid kan nya saker uppstå, och det gäller särskilt denna utställning. För V.I.T.R.I.O.L. är inte bara konst, det är snarare ett verktyg för att uppleva saker på nya sätt.

V.I.T.R.I.O.L. är en förkortning för det alkemiska mottot ”Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem”. Översatt betyder det ”Besök Jordens inre och renad skall du finna den dolda stenen”. Det vill säga, om vi tar oss tid att blicka inåt kan vi lära mycket om världen och oss själva.

Möt dig själv och universum i tornet, upplev till gong-musik stämd efter asteroiden Chiron, besök alrune-familjen som värnar det jordiska och upptäck olika ekosystem infogade i laboratorieglas.

Välkommen att ta del av Lisa Jeannins och Rolf Schuurmans värld – den är också din.Utställningen visas i Nacka konsthall 18 mars – 30 april

Foton: Detaljer i konstverken

 

« tillbaka
V.I.T.R.I.O.L.

Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans

När vi undersökt den stora ödsliga rymden har vi upptäckt att den inte alls är så ödslig. Till och med i det tommaste vakuum finns rörelser, atomer och en eftervärme från Big bang. Vetenskapen har därför tvingats konstatera att ”Ingenting” inte finns.

Så är det även med Lisas och Rolfs konstnärsskap; här finns inte heller ”Ingenting”. I samma ögonblick som de undersöker en möjlighet får detta en form och blir verklighet. Det är som en alkemisk process där nya världar ständigt uppenbarar sig, både som konstverk och inom betraktaren.