Utställning: Dela ditt Nacka

Startdatum 31 januari 2018
Slutdatum 18 februari 2018
Evenemanget har slutat.
Var Balkongen, plan 3
Målgrupp Alla är välkomna!

I utställningen Dela ditt Nacka kan du se Nackabornas egna retrofoton tillsammans med foton från Nackas lokalhistoriska arkiv.

Historia är inte bara det som hände för flera hundra år sedan utan även det som hände igår, för tio år sen eller för 50 år sen. Historia som du själv har varit med och upplevt och skapat, din historia, vår gemensamma historia.

Under hösten har Nacka lokalhistoriska arkiv utlyst en tävling på Facebook om bästa retrofotot från Nacka perioden 1960-1999. Det var en fantastisk upplevelse för oss som arbetar på Nacka lokalhistoriska arkiv att få ta del av alla de Nackabilder som kommit in och det stora engagemang som alla deltagare visat. Parallellt med att Nackaborna har delat med sig av sina bilder så har vi även publicerat bilder från samma tidsperiod från Nacka lokalhistoriska stora bildarkiv. Ett urval av bilderna visar vi nu upp i en utställning på Dieselverkstaden, plan 3. Däribland Bo Löfgrens vinnarbild från 1975 med interiör från en av de gamla vagnarna på Saltsjöbanan. Bilderna är tagna på olika platser i Nacka och föreställer ofta vardagliga situationer, en skolklass, en arbetsplats, bilar och tåg.

I Nacka lokalhistoriskas arkiv finns handlingar från slutet av 1500-talet men också många dokument och bilder från nutiden. Arkivet innehåller en unik samling av bilder, totalt cirka 60 000 fotografier, med värdefull information om kommunens historia. Ett urval av bilderna finns också tillgängliga digitalt via nacka.se.

Välkommen att besöka utställningen Dela ditt Nacka och upplev tidsbilder från 1960-, 70-, 80- och 90-talet, en tid då selfien ännu inte var ett begrepp.

När: 31 januari – 18 februari
Fri entré

« tillbaka
Utställning: Dela ditt Nacka