Trädgårdslördag med Elin Unnes & Ulrica Nordström

Var Biblioteket

Varmt välkomna till årets Trädgårdslördag! 

Musik- och trädgårdsjournalisten Elin Unnes (på scen kl 13) är tillbaka med boken “I odödliga odlares sällskap”, en personlig berättelse om några av världens knäppaste & mest inspirerande odlare. En sorts best of trädgård med tips och kunskap hämtade från odlare i den bohemiska eliten.

Möt också skribenten och växthantverkaren Ulrica Nordström (på scen kl 13) som är aktuell med “Mossa: i skog, trädgård och kruka”. En modern trädgårdsbok som bjuder på handfasta och kreativa tips för alla som vill lära sig mer om att skapa med mossor.

På plats finns även Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap med försäljning av sticklingar. Och så får självklart alla barn prova på att odla!

HÅLLTIDER:
12-15 Sticklingförsäljning av & med Nacka-Värmdö Trädgårdssällskap
12-15 Odling för barnen
13-14 Elin Unnes & Ulrica Nordström på scen

Akademibokhandeln Sickla är med och säljer böckerna till kanonpris!

Fri entré men begränsat antal platser så föranmäl er till evenemang@dvbib.se. Välkomna!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Natur & Kultur

Foto Elin Unnes: Luna Vassarotti

« tillbaka
Trädgårdslördag med Elin Unnes & Ulrica Nordström

Elin Unnes

Elin Unnes är musik- och trädgårdsjournalist. Hon har varit redaktör på Darling, Vice, Bon och Rodeo, och skriver regelbundet för Dagens Nyheter och Allt om Trädgård. Hon har tidigare skrivit de hyllade böckerna The Secret Gardener (2014) och uppföljaren Herbariet (2016). Elin bor i Stockholms gamla Klarakvarter och en gång om året tar hon tåget till Paris för att övervintra på kontinenten.

Ulrica Nordström

Ulrica Nordström är skribent och växthantverkare med rötter i de norrbottniska mosskogarna. De senaste åren har hon skapat växtkonst under namnet Siccus Stockholm och har även skrivit boken Växtterrarier: en handbok (2016).