The Ultimate Limits of Infinity and the Space Beyond – Nacka Konsthall

Startdatum 14 januari 2017
Slutdatum 12 mars 2017
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna!
Beskrivning

Öppettider i Nacka konsthall

  Mån – fre 10:00 – 19:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 12:00-17:00

The Ultimate Limits of Infinity and the Space Beyond är en grupputställning av och med fem konstnärer, Andreas Sandström & Grant Watkins, Debora Elgeholm, Lina Persson och Niklas Wallenborg.

Dessa konstnärer förhåller sig till science fiction genren i sin praktik och använder sig av dess tankevärld, formspråk och historia på olika sätt för att kommentera, känna av och titta på sin omgivning.

Populärkulturella yttringar kopplas samman med vetenskap och konst för att undersöka idéer och känslor kring vår samtid och framtid där science fiction fungerar likt en referens eller som ett konceptuellt släktskap till samtidskonsten.

Utställningen tar sitt avstamp i en form av science fiction som i litteratur- och filmform undersöker verklighetens natur och villkor. Genren undersöker betydelsen av våra mänskliga val och effekterna av våra handlingar. Det är oftast realistiska spekulationer av en alternativ värld eller framtid som skildra människan i en verklighet som skulle kunna existera. Science fiction har förmågan att uppehålla sig i glappet mellan det trovärdiga och overkliga och inspirerar och formar vår samtid.

Utställningen pågår 14 januari till 12 mars

« tillbaka

Om konstnärerna

Andreas Sandström & Grant Watkins sandstromwatkins.com

Debora Elgeholm deboraelgeholm.com

Lina Persson  linapersson.se

Niklas Wallenborg niklaswallenborg.com

Evenemanget finns på Facebook

Dela det gärna med dina vänner!

https://www.facebook.com/events/1158840950897213/