Stöd Glädjeverkstan -Clownmedicin för barn

Målgrupp Barn från 6 år

Vi behöver din hjälp! Våra clowner blir som kompisar för många.  Nu ska de bli pärlplattefigurer.
Kom och pärla efter våra clownmönster och lämna in för godkännande till vår clownkontrollant.
Kom och hjälp oss pärla!
Ålder från 6 år.
21 november kl 13-15

Kostnad bara om du vill ta med pärlset hem.
Vi möter 25000 barn och familjer på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna och Huddinge varje år.
Gilla oss gärna på Facebook ”Glädjeverkstan” så får du se mer av vad vi gör.

 

« tillbaka
Stöd Glädjeverkstan -Clownmedicin för barn

Om Glädjeverkstan

Glädjeverkstan besöker sedan 1998 sjuka barn och deras föräldrar på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna och i Huddinge. Vi kommer till sjukhuset i Solna 6 dagar i veckan och Huddinge 3 dagar i veckan och möter 25000 – 30 000 barn och föräldrar varje år.
Sedan 2011 besöker vi även barnhospicet Lilla Erstagården och apatiska barn på Mobila asylteamet. 2012 påbörjades även ett projekt med att besöka äldre med demenssjukdomar. Projektet har slagit mycket väl ut och nu jobbar vi för att projektet ska bli permanent. Glädjeverkstan är helt bidragsfinansierad.

Vision

Organisationens syfte är att, genom besök av clowner och artister, vårda det friska hos barn och vuxna som är inlagda på sjukhus eller bor på vårdinrättning eller på annat sätt har särskilda behov. Genom att kontinuerligt sprida glädje och inbjuda till god stämning utgör clownen en kulturell kanal och en extraresurs för barn, vuxna och vårdpersonal i det långsiktiga arbetet med att förbättra barnens och de vuxnas mentala hälsa under vårdperioden.