Sportlovsteater 2020: Äntligen här! Med Clownen Manne SLUTSÅLD

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år
Längd: 45 min

“Clownen Manne, äntligen här!” är mycket av det som kommit till under färden och som har blivit inkorporerat i en alldeles egen föreställning. Såpbubbelpoesi, en konstig cykel och bananskalsbasket finns med, men det är kommunikationen som är själva poängen.

Rekommendation: Äntligen är Clownen Manne på Dieselverkstaden – för det var ett tag sedan. En virtuos clown som kan konsten att kommunicera och under 40 år fått massor av barn och vuxna att skratta. Skrattet förenar oss, skrattet är förlösande och också den kortaste vägen mellan två människor, som någon klok sagt. Välkommen Manne!
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Clownen Manne
Clownen Manne arbetar i en urgammal, europeisk, muntlig, komisk, icke-litterär tradition och har arbetat med sitt yrke i över 40 år. Med samma rötter som commedia dell’arte, påverkad av 100 år av cirkusclowneri bottnar den till sist i Mannes helt egna personlighet. Resultatet blir en vänlig och litet fumlig karaktär som vill så väl och som alltid till sist lyckas med publikens hjälp. Dialogen med barnen i publiken, upplevelsen av tillfällighet, här och nu, är själva kärnan. Barnet inuti den gamle clownen möter barnet i var och en i publiken.

Utanverket är alltid minutiöst förberett: kostymen, som hustrun Karin syr, sminkningen, rekvisitan, dekoren, allt är noga förberett, med starka, klara färger, för att hjälpa till att göra “överenskommelsen”, leksignalen, som hjälper publiken att förstå att detta är utanför, ovanför, vardagen. En vuxen som faktiskt LEKER. Och vi får vara med.

Genom missförstånden tvingar han barnen att vara precisa. Genom att så småningom lyckas, åstadkommer han en härligt lycklig gemensamhetskänsla.

Skrattet är viktigare än någonsin. Ett vaccin mot dåliga vibrationer.

Skrattet är belöning både för den som skrattar och för den som hör det.

Skrattet är den kortaste vägen mellan två människor.

Press:
“Clownen Manne är ojämförlig. Hans publikkontakt är enastående. Jag har aldrig sett på maken. Han upprättar ett samförstånd med sin publik som jag trodde var möjligt bara med vuxna. Han spelar med vidöppna kort, det viktiga är inte illusionen, överraskningen eller virtuositeten utan det gemensamma språket., den ömsesidiga förtjusningen. Clownen Mannes program kan se enkla ut, men bygger på en djup kunskap om och en äkta kärlek till publiken. Det är stort artisteri.”
Lars Linder DN

Utmärkelser:
DN. På Stan’s Kasperpris 1978, Metalls kulturstipendium 1986, Riksteaterns Statyett 1990,  Cirkusakademiens Årets Charlie 1990, Kommunals kulturstipendium 1991, Bollenprojektets Guldregn Över Leken ur Astrid Lindgrens hand 1991, Stockholms Stads St:Eriksmedalj 1997, Sveriges Dövas Riksförbunds Guldtecken 2002, Stockholms Läns Landsting turnébidrag sedan 2004, Statlig konstnärslön, Konstnärsnämnden från 2005, Expressens Barn- och ungkulturpris Heffaklumpen 2008, ProPatrias guldmedalj för medborgerliga förtjänster 2013

Tid:  45 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 4 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.
Fotograf: Karin M af Klintberg

Familjelördag

Boka här! « tillbaka
Sportlovsteater 2020:  Äntligen här! Med Clownen Manne SLUTSÅLD

Om produktionen

Produktionsuppgifter:
Clownen Manne:”Äntligen Här!” av och med Manne af Klintberg
På scen: Clownen Manne
Affisch: Tomas Lundquist
Clownskötare o kostym: Karin af Klintberg
Produktion: Clownen Manne & Co AB www.kulturpool.se/manne

Manne af Klintberg är ordförande i IPA-Sweden, Barns rätt till lek, se www.ipa-sweden.org

 

 

Om Scenkonst för barn

Scenkonst och familjelördag för barn är allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Scenkonst för barn blir ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!