Split Vision – Balettakademien

Var Stora scen
Målgrupp Alla är välkomna!

Kom och se framtidens dansare! Här presenterar studenterna från Yrkesdansarutbildningen årskurs 1 och 2 vitt skilda verk av gästkoreografer, lärare samt av studenterna själva. Föreställningen utgör en del av deras utbildning.

Under arbetet med denna föreställning har vi funderat över ordet dela. Ordet har i svenskan två betydelser som kan tyckas paradoxala. Man delar någonting i mindre bitar, som när man delar ett äpple. Eller man delar en helhet med någon annan, till exempel en upplevelse. I detta fall blir upplevelsen inte mindre för att den delas med någon annan, tvärtom.

Två årskurser och sex koreografer delar scenen med varandra. De har olika ingångar och olika mål, som alla ska rymmas i den gemensamma visionen. Studenterna delar med sig av sina känslor och erfarenheter. Alla vi som dansar eller betraktar delar under denna begränsade tid en upplevelse.

Koreografier av:
Madeleine Marquart
Kenny Svensson
Robin Dingelmans
Elina Elestrand
Eytan Sivak
Malin Emmoth
samt av studenterna

Konstnärligt helhetsansvar/sammanställning: Roger Lybeck

Eventuellt resterande biljetter kan köpas på plats utanför ingången till stora scenen på Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17 i Sickla 1 timme före föreställningen. Endast kontant betalning. Observera att det inte går att byta/återlösa köpta biljetter!

Boka din biljett här « tillbaka
Split Vision – Balettakademien

Om Balettakademien

BALETTAKADEMIEN I STOCKHOLM grundades 1957 och har utvecklats till en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats på Balettakademien. Efter avslutad utbildning har elever från Balettakademien engagerats i kompanier som Cullbergbaletten, Nye Carte Blanche, E.L.D, Norrdans, Skånes Dansteater, Göteborgsoperan, Bounce och Modern Jazz Dans Ensemble, eller i någon svensk musikalproduktion. Många av våra tidigare elever arbetar också internationellt inom olika genrer.

Läs mer här