Spinn en tråd av ull

Var Slöjdrummet, Stockholms läns museum

På allmän begäran kommer Stina Wåhlmark tillbaka och delar med sig av sina kunskaper om konsten att spinna ull på slända och spinnrock.

Här får du en sammanfattande introduktion och hinner prova på att karda och spinna på slända och spinnrock. Har du spunnit förut och känner dig lite ringrostig är den här helgen ett bra tillfälle att friska upp gamla kunskaper eller öva handlag. Är du nybörjare får du en bra start på vägen mot ditt egenhändigt spunna ullgarn.

Vi går kort igenom olika får- och ulltyper och hur man hanterar ull. Du lär dig att förbereda ullen genom kardning och du hinner öva lite och utveckla din känsla för fiber och teknik. I Slöjdrummet finns olika sländor och spinnrockar som du kommer att få prova och använda. Det blir också tid för goda samtal om ullens nytta och användningsområden i dag.

Stina Wåhlmark är en erfaren kursledare och har under många år undervisat i spånad med slända och spinnrock. Stina har också fött upp egna får på sin gård i Odensala Märsta.

Pris: 1450 kronor.
För anmälan gå in på sidan:https://stockholmslansmuseum.se/evenemang/spinn-en-trad-av-ull/

« tillbaka
Spinn en tråd av ull

Om Slöjd Stockholm

Slöjd Stockholm drivs av länshemslöjdskonsulenterna och är sedan 2013 en del av Stockholms läns museum.

Vår verksamhet riktar sig till alla invånare i Stockholms län och är ett naturligt nav för kreativa människor som gillar att skapa med händerna. Vi anordnar mötesplatser för slöjd- och hantverksintresserade samt näringsutövare inom området, och verkar för slöjdens roll i en hållbar samhällsutveckling.

Slöjd Stockholms verksamhet är uppdelat i fyra huvudinriktningar: hård slöjd, textil slöjd, internationell slöjd och slöjd för barn och unga.

Följ oss på Facebook

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!