SPELMARKNAD VÅR 2013

Var Mediecentralen. plan 3
Målgrupp Alla välkomna!

Spelmarknad är en plats för alla intresserade av brädspel, kortspel och rollspel: dels en marknadsplats där en brokig blandning spelmakare i Sverige kommer och visar upp och säljer sina ihopknåpade spel, och dels en loppmarknad för begagnade rollspel och sällskapsspel av alla dess sorter. Det visas spel, spelas spel och köps och säljs. Som på en marknad.

Vår 2013 är andra gången Spelmarknad hålls; marknaden äger rum två gånger per år, en gång under våren och en gång under hösten.

Det är gratis inträde för alla besökare; har du ett spel att ställa ut och sälja kostar det 50 kronor för ett bord

Arrangör: Spelmarknad

Mer information finns på www.spelmarknad.org

« tillbaka

Svensk Spelmarknad

Svenska serieskapare som arbetar i liten skala har länge haft ett utlopp för sina produkter i “SPX”, Small Press Expo, numer Stockholms Internationella Seriefestival. Men svenska speluppfinnare har tyvärr inte haft någon motsvarighet. Detta vill Sveriges Spelmarknad råda bot på.

Inspirationen till Spelmarknad är den japanska motsvarigheten Game Market, som hålls två gånger per år. Trots sin c:a femton gånger större befolkning är Japans brädspelsmarknad inte alls så mycket större än den svenska, men på Game Market ställer hundratals amatörer ut sina hemmagjorda produkter, allt från fotokopierade rollspelsäventyr till snyggt tryckta kortspel och brädspel, och detta gör utbudet på Game Market till mångdubbelt större än det kommersiella utbudet av inhemska spel. Senaste Game Market hade ungefär tretusen besökare.

Första spelmarknaden, Spelmarknad höst 2012, hölls den 3 november 2012 i Skrapan. Där bidrog 15 utställare med att locka uppskattningsvis c:a 350 besökare.

Sveriges Spelmarknad ska hållas två gånger per år, med syfte att, genom att erbjuda en plats för försäljning och presentation, främja amatörinitiativ och på lång sikt, spelskapande i Sverige i stort.