Sommarteater: Jag tycker om mej – Pantomimteatern

Var Marcusscenen
Målgrupp Alla är välkomna!

En varm och färgglad show om att tycka om sig själv.

IDAG SKA VI LEKA HUNDAR! TVÅ PUDLAR! PÅ CIRKUS! Pudlarna gör sitt allra bästa, för att roa sig själva och publiken, med levande musik och udda konster.

Men om den ena vill bestämma allt, kan det bli svårt att leka. Och om man tycker det är viktigt, att jämt göra rätt och att alltid vara bäst, kan det bli svårt att ha roligt. Och i en PUDELSHOW får väl alla både lyckas och misslyckas?

”Jag tycker om mej” sade en treårig vän en dag. Uttalandet inspirerade till en föreställning om lek och att tycka om sig själv i den. JAG TYCKER OM MEJ blev en visuell karamell om att tycka om andra också!

Presscitat

”Varm och glad ögonfröjd med mimisk undertext av girl-power”
DN 29/9 2015  

Oj vad vi skrattade! Samtidigt som det var roande hade det ett viktigt budskap att det är härligt att tycka om sig själv. Julia ville titta på föreställningen igen vilket säger allt om hur bra den var :-)
This lovely life, Angela Bjurling, tvåbarnsmor

Teatern var riktigt bra, det var Naomi´s första gång men absolut inte den sista. Hon skrattade sig igenom den 30 minuter långa pjäsen och huvudrollerna i pjäsen var två hundar som gjorde knäppa saker och fick alla barnen att skratta.
Michaela Qvist, förälder

Medverkande och produktion

Idé: Anna Svensson Kundromichalis
Regi: Ika Nord
Musik: David Tallroth
Scenografi och affisch: Sara Kander
Kostym: Sara Kander och Ika Nord
Maskör: Helena Andersson
Medverkande: Anna Svensson Kundromichalis och David Tallroth
Foto: Martin Skoog
Produktion: Veronica Bedecs

« tillbaka
Sommarteater: Jag tycker om mej – Pantomimteatern

Om Pantomimteatern

Pantomimteatern vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill vi även engagera en vuxen publik. Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Påfågeln i Stockholm, samt på turné i hela landet under stor del av året. Vi gör även projekt i skolor, skapande skola, där vi i samband med föreställningar undervisar i mim och kroppsspråk.

Pantomimteatern bildades 1977 av den första avgångsklassen från Statens Danshögskolas mimlinje ledd av Stanislaw Brosowski.

Gruppen skapade under ett antal framgångsrika år mimföreställningar på berömda förlagor, däribland Franz Kafkas Processen och Felinis La Strada. Man skapade även banbrytande barnföreställningar efter egna idéer – Sigge och Den Lille Samurajen. Under perioden 1987-1992 drev man Plaza på Odengatan 87 tillsammans med bl a Mimensemblen och Bouffonteatern och skapade därmed Stockholms Mimscen.

Från och med 1992 driver Pantomimteatern (tillsammans med Mittiprickteatern) Teater Påfågeln på S:t Eriksgatan 84. Sedan början av 1990-talet ligger tonvikten på barn- och ungdomsproduktioner med skol- och familjeförestälningar. I samband med vårt 25-års jubileum 2002 belönades Pantomimteatern med Svenska Teaterkritikers förenings pris till årets barn- och ungdomsteater. Priset delades ut i samband med Teaterbiennalen i Uppsala 2003, där Pantomimteatern även medverkade med sin föreställning ”Ilja och Racko – två bröder”. 2006 tilldelades Bo W Lindström konstnärslön.

 

Mimen talar inte till örat – den talar till känslan

Pantomimteaterns föreställningar utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman. Den visuella formen passar såväl barn som vuxna samt de som saknar ett utvecklat verbalt språk.

 

Organisation

Pantomimteatern är till formen en ideell förening. Vi är medlem i Teatercentrum, Svenska Assitej och Svensk Teaterunion och uppbär verksamhetsstöd från Statens kulturråd och Stockholms kommun samt ett distributionsstöd från Stockholms läns landsting.