Sommarteater: Fjället med Kompani Fjård – Fri entré, men biljett krävs!

Var Stora scen
Målgrupp Fjället är en föreställning för alla åldrar!

I samarbete med Atrium Ljungberg bjuder Kulturhuset Dieselverkstaden på årets sommarteater. Fri entré, men en skillnad från tidigare år – vi spelar på stora scen (totalt 293 platser) men släpper bara 45 biljetter så det rekommenderade avståndet mellan sittplatserna hålls. OBS! De första 25 biljetterna är slut.

 En föreställning för alla som någonsin har sett ett fjäll, eller önskar att de hade gjort det. Följ med på vår unika fjällvandring!

Ny cirkusmusikal från kompani Fjård! En stilla koloss utan rörelse som ändå kan beröra så starkt. Hur hittar vi till toppen och vad är egentlig målet?
Bördan är tung att bära, men kommer allt kännas bra när färden har nått sitt mål?

Dans vid stup, kompassjazz, skägglyft av sten, ledstångs-jonglering och gränslös fika. En föreställning för alla som någonsin har sett ett fjäll, eller önskar att de hade gjort det. Följ med oss på vår unika fjällvandring!

Bära tungt, fånga ett fjäll
befrias i en storm, dansa i en dal
Andas fjällbjörk, hitta rätt
Falla ner, klättra upp

Foto: Fjård

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden och Atrium Ljungberg

 

« tillbaka
Sommarteater: Fjället med Kompani Fjård – Fri entré, men biljett krävs!

OBS BILJETT KRÄVS!

Vi kommer släppa 25 biljetter en vecka innan föreställningen, 20 biljetter släpper vi samma dag som föreställningen är. Max fyra biljetter per person. Först till kvarn! Biljetterna hämtas i Dieselverkstadens informationsdisk, aktuella öppettider hittar du här på hemsidan. 
OBS! Förändringar kan ske så kika in på hemsidan med jämna mellanrum, vi meddelar också eventuella förändringar i Facebookevenemangen.

Stora scen har 293 platser men vi använder i dagsläget endast 45 av dessa. Det är mycket gott om plats och lätt att hålla ordentligt med avstånd.

Om Fjård

Idé, koncept och artister: Magnus Bjøru och Amanda Roynesdotter
Musik: Magnus Larsson och Amanda Roynesdotter
Regi/yttre öga: Angela wand
Scenografi: Magnus Björu och Magnus Larsson
Med stöd av: Kulturådet
Residenser:  Subtopia, Dieselverkstaden och Jonk 

Magnus Bjøru är jonglör, akrobat och fysisk komiker uppvuxen på ön Jøa på kusten i Norge. Han har skapat och spelat familjeföreställningarna Magmanus Show och Attached och gjort över 500 föreställningar med dessa i 26 olika länder runt om i världen. Senast aktuell i föreställningen Satyagaraha på Folkoperan.

Amanda Roynesdotter är sångerska och dansare. Senast aktuell i Chinateaterns uppsättning av musikalen Flashdance som spelade 160 föreställningar 2014 - 2015. Under 2013 cyklade hon ensam 100 mil på turné längs den norska kusten och uppträdde med två egenproducerade föreställningar som spelades hemma i folks kök och på lokala teatrar. 

Fjård är ett nystartad kompani som vill skapa innovativ scenkonst med vikt på cirkus, sång och dans. Vi inspireras av närkontakt med den nordiska naturen och vi tar gärna våra föreställningar till platser och sammanhang där det inte finns etablerade scenrum. För oss är föreställningar vid fjällstugan eller på bryggan lika viktig som på teatern.