Sickla ovan under jord

Var Samling vid Stockholms läns museum

Sickla – ovan och under jord är ett samarbete mellan Atlas Copco, Atrium Ljungberg, Nacka kommun och Stockholms läns museum. Under 1,5 timme får du som besökare uppleva hur den industriella revolutionen vuxit fram, utvecklat och förändrat Sickla. Det är en fascinerande berättelse som i det lilla perspektivet också berättar en större historia om Sverige. Från 13 år.

Boka biljett: https://sicklaovanunder.se/

Biljetter till SICKLA – OVAN OCH UNDER JORD kan köpas i Dieselverkstadens infodisk, Marcusplatsen 17 eller på https://sicklaovanunder.se/ Pris 130 kr. Den guidade turen går nedför branta trappor och genom smala utrymmen. Om du är rullstolsburen eller har svårt att gå i trappor måste biljett bokas senast ett dygn i förväg på telefon 08-718 82 90.

« tillbaka
Sickla ovan under jord

Om Stockholms läns museum

Vill du besöka Stockholms läns museum och Slöjd Stockholm finns vi i spännande lokaler i kulturhuset Dieselverkstaden i Sickla, Nacka. Tillsammans med övriga länsmuseer i Sverige är vi det största museet i landet. Med kulturhistoria, kulturmiljö, konst och slöjd vill vi genom nya perspektiv och sammanhang öka förståelsen för vår historia och samtid.

Vår huvudbas finns här, men vi jobbar med många olika projekt och aktiviteter i hela länet, uppsökande och på uppdrag. Vi har tillfälliga utställningar, föredrag, workshops, kurser med utgångspunkt från våra ämnen. Mer information om våra aktiviteterkan du läsa om i vårt kalendarium.

Gå till kalendariet

Följ oss på Facebook

 

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12:00-19:00

Onsdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12:00-16:00

Fri entré!

Välkommen in!

 

 

Sickla ovan under jord

Var Samling på Stockholms läns museum

Sickla är en industrihistoriskt viktig plats. Här och på andra ställen i Sverige växte det moderna och industriella samhället fram från slutet av 1800-talet till 1900-talets andra hälft. Den guidade turen genom Sickla är en unik vandring som avslutas djupt nere i Atlas Copcos gruva. Men passa på: platserna är begränsade. Sickla – ovan under jord är ett samarbete mellan Atlas Copco, Atrium Ljungberg, Nacka kommun och Stockholms läns museum. Under 1,5 timme får du som besökare uppleva hur den industriella revolutionen vuxit fram, utvecklats och förändrat Sickla. Det är en fascinerande berättelse som i det lilla perspektivet också berättar en större historia om Sverige.

Vi samlas på Stockholms läns museum innan visningen.

Pris: 130 kronor per person.

Boka biljett: www.sicklaovanunder.se

« tillbaka
Sickla ovan under jord

Om Stockholms läns museum

Stockholms läns museum arbetar för att länets historia och samtid dokumenteras och förmedlas på ett tankeväckande sätt. Att visa och berätta om offentlig konst är en viktig del i museets arbete. Vi arbetar för att kulturarvet i länet kan bevaras, brukas och berika vår miljö. Verksamheten sker både på museet i Dieselverkstaden och runt om i Stockholms län. Stockholms läns museum utför även uppdrag som t.ex. arkeologiska undersökningar, byggnadsvårdsrådgivning och bevarandeplanering.

Museet visar regelbundet utställningar om aktuella och historiska ämnen. Museet ligger i Dieselverkstaden där vi även har kafé och museibutik.

Följ oss på Facebook

 

Museets ordinarie öppettider:

Tisdag 12-19

Ons - torsdag kl 12-17

Fredag - söndag kl 12-16

Sommaröppet (27/6-14/8):  måndag-fredag 12-16

Alltid fri entré

Välkommen in!