See you – Kristina Junzell

Startdatum 5 maj 2018
Slutdatum 17 juni 2018
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna
Beskrivning

Ordinarie öppettider i Nacka konsthall
må-fr 10-19
lö 11-17
sö 12-17
Se hemsidan för röda dagar och eventuella halvdagar.

See you

Det centrala i Kristina Junzells utställning på Nacka Konsthall är moderskapet och barnets första möte med den värld det träder in i. Flera av verken har sitt ursprung i ett gemensamt resande i både den yttre och inre världen, där banden mellan modern och barnet vävs. En del av verken är äldre men har fått en ny betydelse för Junzell som moder. Denna utställning är ett steg i en pågående process.

Vad ser det lilla barnets ickegrumlade blick? Vad utsätts den för? Vilka arv är det vi införlivar i de yngre generationerna? Vad är något som barnets blick kan påminna oss om? Vad är något som det lilla barnet kan tala om för oss? 

Kristina Junzells konstnärskap har sitt ursprung i till synes olika traditioner. Där finns den dokumentära traditionens ögonblicksbilder fångade av kamerans registrerande lins. Där finns även något av den magiska realismens förhöjda verklighetsskildringar. Den förening som uppstår i mötet mellan dessa stilar blir i Junzells händer något som låter betraktaren få syn på sin egen vardag. Junzells perspektiv ger henne en förmåga att fånga det ordinära och på samma gång märkvärdiga i tillvaron. Det måleriska i hennes färgbehandling och ljus kan ge bilderna en romantisk, drömsk ton som ibland bildar en kontrast mot innehållet. Junzells fotografi och video påminner oss om och pekar på något som finns mitt ibland oss men som vi inte alltid får syn på – det magiska är ständigt närvarande.

Vernissage: Lördag 5 maj 13:00-17:00
Utställningen pågår 5 maj-17 juni

« tillbaka
See you – Kristina Junzell