Scener av Sverige – temadag

Var Stora scen, Lilla scen, Lambertrummet, Teaterfoajén, Verkstäderna på plan 3
Målgrupp Skolans elever

”Scener av Sverige” är ett tema MediaGymnasiet i Nacka strand har jobbat med i en rad ämnen läsåret 2013/2014. Syftet är att skapa engagemang bland elever och förmedla olika perspektiv på dagens svenska samhälle. På temadagen den 21 maj kommer eleverna visa filmer, fotografier, animationer, grafiska verk och textmaterial. En separat utställning av fotoinriktningens elever kommer även visas i Nacka konsthall som är en del av Dieselverkstaden. Temadagen kommer även innehålla en rad seminarier kopplat till temat.

Bland inbjudna föreläsare finns författaren Björn af Kleen, nätverket Fatta.nu, filmarna Moa Junström och Joséphine Adams samt konstnären Paloma Madrid.

Dagen avslutas med en talkshow på Stora scenen. Komikern och programledaren Moa Svan inleder med en ”stand up” följt av ett samtal med programledaren Nour El Refai , manusförfattare Tiffany Kronlöf och Hedwig Spindler, elev i årskurs 3. Temat för talkshowen kretsar kring representation, intolerans, politiskt uppvaknande och humor som vapen.

Elever i TV-produktion kommer dokumentera temadagen och sända direkt från en mobil studio.

För mer info och program besök:

https://sceneravsverige.mediagymnasiet.se/

« tillbaka