#ROOTS

Startdatum 10 april 2015
Slutdatum 19 april 2015
Evenemanget har slutat.
Var Utställningsväggarna i Teaterfoajén plan 2

VERNISSAGE 20:00 FREDAG 10 APRIL

Utställarens verk har vissa gemensamma drag i färgsättning och motiv, men det återkommande temat i hennes urval är snarare frågan om rötter och om hemkomst. Både geografisk men också själslig.

När blir ett hus och en plats ett hem och vad får det att börja respektive sluta att bli det? Vad signalerar hemmahörande hos en annan människa och vilka kodspråk har vi för att säga, du hör hemma hos mig?

I #ROOTS får vi en inblick i Helsingborgs-födda Jill Jarnsäters tankar kring just rötter genom skildringar av bland annat Rissne, en annars ganska missförstådd förort som blivit hennes hem sedan 7 år tillbaka.
En skånsk kvinna bland Stockholmska språkbruk gror rötter som slingrar sig starka under Sveriges mark, men också på andra platser i världen, i andra konstellationer med händelser i livet som satt sina avtryck på vägen. Vad gör förflyttningar med ens rötter och hur låter det? Kanske knakar de av både skånska och Stockholmska röster och hemkomsten landar i en insikt eller en ny självbild som rotat sig och börjat växa. Vem eller vad representerar hemma? Rötter kan behöva sökas många meter under jord och många år tillbaka i tiden, men de återstår och är kanske ännu viktigare att bejaka i en realtid med snabba uppdateringar och där den yttre, men också den inre världen, tycks bli mer gränslös.

 

« tillbaka
#ROOTS