Psykologer läser böcker: Lena Andersson i samtal med Jenny Jägerfeld – SLUTSÅLT!

Var Stora scen

Egenmäktigt förfarande, av debattören och författaren Lena Andersson, var 2013 års stora snackis på den svenska romanhimlen och belönades med Augustpriset. Nu är Lena Andersson tillbaka med den fristående uppföljaren Utan personligt ansvar. Möt Lena Andersson i ett samtal med författaren och psykologen Jenny Jägerfeld!

Tisdag 27 januari kl 19:00 på Stora scen. Fri entré!

——————————————————————————————
EVENEMANGET ÄR NU FULLBOKAT, ALLA BILJETTER ÄR SLUT.
——————————————————————————————

Om Utan personligt ansvar
Ester Nilsson är tillbaka… och hon har inte lärt sig någonting. Fem år efter Hugo Rask träffar Ester skådespelaren Olof Sten. Redan vid det första mötet känner hon igen sin kropps reaktion: hon håller på att bli handlöst förälskad. Olof gör ingen hemlighet av att han är gift med Ebba Silfversköld, men börjar samtidigt träffa Ester. De inleder en relation, som samtidigt inte är en relation enligt Olof. För han är ju gift, och säger sig inte ha några planer på att lämna Ebba. Men vad gör han då hos Ester? Med skarp blick och mycket humor tar sig Lena Andersson denna gång an älskarinnans roll i vår kultur och de djupt rotade föreställningar som styr tresamheten. “Som ett slags kärlekens och de mellanmänskliga maktspelens idéroman är Utan personligt ansvar lika briljant som sin föregångare. De filosofiska och politiska frågor boken lyfter skulle kunna diskuteras i oändlighet” — SvD

Om Lena Andersson
Författare och journalist, bland annat verksam som litteraturkritiker i Svenska Dagbladet och krönikör i Dagens Nyheter och Fokus. Hon romandebuterade med Var det bra så? 1999, och har sedan dess skrivit flera romaner och debattböcker.

Om Jenny Jägerfeld
Psykolog, skribent och författare med bland annat Här ligger jag och blöder (Augustprisvinnare i kategorin barn- och ungdomslitteratur 2010) och Jag är ju så jävla easy going (2013) på verksförteckningen. Tillsammans med Jonas Mosskin driver hon samtalsserien Psykologer läser böcker, där böcker analyseras ur ett psykologiskt perspektiv. Detta är deras första gästspel på Dieselverkstaden.

« tillbaka

Psykologer läser böcker

Psykologer läser böcker är ett samtalskoncept där Jenny Jägerfeld tillsammans med psykologen och skribenten Jonas Mosskin analyserar romaner utifrån ett psykologiskt perspektiv. För alla som tycker att författare och verk hänger ihop och att språk också  handlar om psykologisk gestaltning.

Psykologer läser böcker startades 2009 och höll länge till på Kulturhusets scen Bibliotek Plattan, sedan 2014 hållerman till på Teater Brunnsgatan Fyra, i Stockholm. Psykologer läser böcker stöds av Psykologförbundet och tidningen Modern Psykologi. Kolla in Psykologer läser böcker på Facebook.