PROGGEN LEVER! med Gudibrallan&Wasa Express

Var Stora scen
Längd: 120 min inkl paus

En hyllning till 70-talets framtidstro om hur vi skulle förändra världen.

Gudibrallan med Örjan Tejres än idag lika aktuella politiska texter. Gudibrallan var med redan på första “Festen på gärdet” och 1970 kom första plattan. 1973 lades bandet ner så när proggen fick riktig vind i seglen var det redan förbi för Gudibrallan. Men riktiga pionjärer, det var och är dom.
“Sosse” “Oskar” “T-dojja” och “Sommar i hagen” , det är klassiker.
Wasa Express, musikaliskt progressiva med det som på 70-talet kallades kallades “Jazz-Rock”. Bildades 1976 och lades ner 1979. Består idag av original medlemmarna Åke Eriksson och Bosse Hallgren och runt sig har man nu samlat veteraner som Per Bruun ( Fläsket Brinner) och Per Cussion (Dag Vag).
Låter det 70-tal ? jo, ränderna går aldrig ur !
Biljettpris: 200 kr inkl serviceavgift. Biljetter bokas på ticnet.se
se även länk via knappen nedan
Boka här!
« tillbaka

Wasa Express

är ett svenskt jazzrockband som bildades i början av 1976. De spelade in fyra skivor under åren 1976 till 1979, då gruppen splittrades. Efter att ha återförenats en kort tid 1986 återförenades de för andra gången 2003. Vid den andra återföreningen 2003 gav gruppen ett antal konserter vilket gav mersmak, för sedan dess framträder man regelbundet.

Nuvarande medlemmar Wasa Express är; Per Bruun-bas, Per Tjernberg-slagverk, Uffe Börjesson-gitarr och sång, Thomas Berglund-gitarr, Kjell Allinger-orgel, Bosse Hallgren-keyboard och Åke Eriksson-trummor.

Gudibrallan

startade som en studentgrupp från Uppsala som dök upp på första Gärdesfesten. De var starkt influerade av den amerikanska rocken (Love/Jimi Hendrix låt Hey Joe blev på deras gitarrer Hej Gud). De sägs ha sett ut som ett raggargäng som precis hoppat ur Ford Impalan. De hade ett väldigt eget sätt att driva med fördomar och deras texter var rent utsagt anarkistiska. Det var pang på rödbetan och inga krusiduller. De angrep allt - från gud till tjocka Mao.

Gudibrallans aktiva period då var 1970-1972. Första plattan "Uti vår hage" kom redan 1970 och 1973 var det slut. Så när proggrörelsen fick fart var den redan över för Gudibrallan.

Under 80-talet livades namnet upp igen och det har hållit i sig lite till och från sen dess.2004 kom plattan "Visor från Sovjetunionen" och 2014 dras det på turné under parollen "Proggen Lever! ".

"Sosse", "Oskar", "T-Dojja" och "Sommar i Hagen" är melodier som bitit sig fast och ofta dyker upp när någon samlingsplatta över 70-talets proggera ska sammanställas.

Gudibrallan av idag består av: Örjan Tejre-Vokal, Per Bruun- Bas, Åke Eriksson- Trummor, Håkan Linn-Gitarr och Håkan Johansson, Keyboard

Idel ädla veteraner med andra ord. Men det brinner i gubbarna än.

Under kvällen dyker även lite proggklassiker upp framförda av Jea Portnoff med band. Vad sägs om Livet är en fest, ingen kommer undan politiken m.fl.