Plats för konst  

Startdatum 10 oktober 2020
Slutdatum 15 november 2020
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall - fri entré
Målgrupp Alla är välkomna!

– konstnärer som på olika sätt påverkat eller påverkats av Nacka

Med utställningen Plats för konst vill vi bjuda med er på en resa genom Nacka med fokus på konsten omkring oss. Utställningen blir en mix av konstnärer och konstverk från kommunens  konstsamling och från Nackas offentliga konst.
Överallt i Nacka har konstnärer på olika sätt gjort avtryck eller hämtat inspiration. Det har bott och arbetat konstnärer på många ställen i vår kommun. Utställningen visar upp 31 utvalda konstnärer – men det finns många fler konstnärer i Nackas konstbestånd och för varje år utökas samlingen.

Vår tanke är att du kan komma till Nacka konsthall och se var konsten finns och själv besöka det du blir nyfiken på. Många av konstverken finns utomhus vilket känns bra såhär i pandemitider.

Utställningen fokuserar på konstnärernas geografiska anknytning  – en plats som anknyter till konstnärens liv eller platsen där konstverket finns. De 31 konstnärerna och deras konstnärsskap presenteras i samband med platsen.

Syftet med utställningen är att du som besökare ska upptäcka konsten som finns runt om i Nacka. Några verk kanske du passerar dagligen, medan andra finns på platser dit inte alla har tillgång. Konsten från Nackas konstsamling finns i förskolor, skolor, seniorboenden och på andra arbetsplatser runt om i hela Nacka. Nu visar vi upp ett antal av verken som finns och förhoppningsvis förgyller vardagen för många av oss nackabor.

Utställningsperiod är 10 oktober – 15 november

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden


Arkitekta Skulpturum. Bertil Herlov Svensson. Foto: Annica Roos

Glöden, skuggorna, strömmarna och allt ljus. Astrid Sylwan.

 
Horisontdykaren. Torsten Renqvist. Foto: Karl Gabor

« tillbaka
Plats för konst  

Ordinarie öppettider i Nacka konsthall

måndag 12-19
tisdag – fredag 10-19
lördag 11-17
söndag 12-17