Familjelördag: Peka, trumma, dansa – Teater Tre

Var Lilla scen
Målgrupp Från 1 år och uppåt
Längd: 30

En rolig, rörlig & rytmisk föreställning fritt efter Eva Sussos böcker om Lalo, Binta, Aisha & Babo

Peka Trumma Dansa är en föreställning fritt efter Eva Susso och Benjamin Chauds fina böcker “Binta dansar”,”Lalo trummar” och “Babo pekar”. Böckerna skildrar det lilla barnets upptäckarlust och familjens varma gemenskap och vardagsfest i rytm och rörelse. Med böckerna som inspiration tar vi oss an utmaningen att skapa scenkonst för den yngsta publiken.

Föreställningen arbetas fram tillsammans och vi strävar efter att hela det konstnärliga teamets kreativitet får rum. Röst, kropp, bild och ljud blir till en scenisk upplevelse för de allra yngsta som kanske får möta teater för allra första gången.

Vi vill välkomna det lilla barnet till en rolig, rörlig och rytmisk föreställning som lockar till dans och skratt. Och lust att se teater om och om igen.

”Alltihop är varmt, roligt och inkännande. Att så chosefritt och ”sömlöst” gestalta ”en dag – ett liv” för de yngsta är svårt. Teater tres ensemble lyckas med råge.”
DN 

…på scenen fyra mångkunniga aktörer som med lust och precision ger sig ut på pekandets triumftåg, stövelkliv och köra vagn. Dyka upp och försvinna i fondens gröna skog, ha ett öra i publiken och härligast av allt: att trumma.”
Expressen

“Det är tryggt, vänligt och precist i varje lekfullt bus och äventyr.”
SvD

Konstnärlig ledare & koncept Sara Myrberg
Regi Anne Jonsson
Medverkande Maria Selander, Hui-Han Hu Gustavsson / Steve Shungu, Per Dahlström &
Scenografi & kostym Ylva Sanner
Mask Helena Bernström
Ljus Magnus Pettersson
Dramaturgi Anders Duus
Rytminstruktör/musik Kristina Aspeqvist
Teknik Simon Ahlgren
Turnéproducent Susanna Gustavsson
Dramapedagog Lena Yxner
Producent Maya Berggren
Fotograf Martin Skoog

Boka här « tillbaka
Familjelördag: Peka, trumma, dansa – Teater Tre

Om Teater Tre

är en mimbaserad visuell teater där text rörelse och musik blandas. 30 fantastiska år har gjort oss till det vi är. Teater Tre spelar för alla mellan 6 månader och 18 år med familj. Scenen på Rosenlundsgatan fungerar även som gästspelsscen.
www.teatertre.se