På pilgrims-vandring till Santiago de Compostela

Var Biblioteket

Välkommen till en kväll med Ulf Luthman, författare till Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela: en modern vandring längs tusenåriga färdvägar.

Tre gånger har Ulf Luthman vandrat den 780 kilometer långa pilgrimsleden El Camino Francés från franska Saint Jean Pied till Santiago de Compostela i Spanien. Möt honom i biblioteket onsdagen 18 mars kl 19 då han visar bilder och berättar om människorna, kulturen och naturen som kantar denna Europas mest klassiska vandringsled.

Böcker till försäljning. Fri entré!

luthman_BOKOMSLAG

« tillbaka
På pilgrims-vandring till Santiago de Compostela

Om boken

“Pilgrimsvandra till Santiago de Compostela” skildrar El Camino Francés, den pilgrimsled som startar på franska sidan av Pyrenéerna i den lilla staden Saint Jean Pied de Port. Detta är den populäraste och mest kända pilgrimsleden i världen. El Camino är upptagen på UNESCO:s världsarvslista sedan 1993.

Författaren Ulf Luthman har vandrat de 780 kilometrarna till Santiago de Compostela tre gånger, varav de två senaste under arbetet med guideboken. Fokus ligger på att ge dig som pilgrimsvandrar praktiskt stöd under själva vandringen. Till exempel kan du alltid läsa dig till hur långt det är till nästa stad eller härbärge, så att du kan avgöra om du ska stanna eller vandra en bit till. Stor vikt läggs också vid att du som vandrare ska få den historiska bakgrunden till det du ser längs vägen, för att berika och fördjupa din upplevelse.

Förordet i boken är skrivet av Owe Wikström, författare till bland annat “Långsamhetens lov” och “Ikonen i fickan”.

“Att El Camino finns med på UNESCO:s världsarvlista är lätt att förstå efter att bekantat sig med denna guidebok. Man blir verkligen sugen på att fylla vattenflaskan, ge sig ut och utropa Buen Camino!” — Tidningen Outside