Oscar Danielson

Var Stora scen
Målgrupp Musik för stora och små

OSCAR DANIELSON (prel speltid 12:00)

Oscar Danielson; sång, gitarr
T.B.A.; slagverk

Oscar Danielson belönades med en Grammis 2012 för albumet ”Det kostar på att vara barn”.

Tillsammans med multiinstrumentalisten Daniel Bingert spelar han dessa och andra egna låtar under en annorlunda barnkonsert. Lugnare. Som en sagostund. Men med mycket skratt. Humor, värme och autenticitet är ledorden. Efter konserten finns mycket att fundera på. Och prata om.

Oscar är sin egen genre, av många ansedd som Sveriges bästa textförfattare. “Jag har svårt att komma på någon som skriver lika bra poplyrik på svenska …” skrev Po Tidholm om senaste skivan i DN. Även i låtarna för barn så är det texterna som skiljer ut sig. Här finns ett tydligt barnperspektiv som engagerar.

Oscar har spelat in sex album, skrivit tre romaner och gett hundratals konserter runt om i norden.

boka plats « tillbaka
Oscar Danielson

Barnmusikfestivalen

Den 13 juni är det dags för 2015 års upplaga av Barnmusikfestivalen på Dieselverkstaden. På artistprogrammet syns Jazzoo med Oddjob,Oskar Danielsson samt Familjen Svängsson – alla har varit nominerade till Grammis för bästa barnskiva under de senaste åren. Viktiga festivalingredienser är förstås att skapa själv i specialverkstad, kanske få en glass eller korv samt att få en skiva signerad av artisterna.

Barnmusikfestivalen arrangeras av musikarrangörsföreningen Musik i Dieselverkstaden (MiD) och det är det fjärde året som den arrangeras.

Konserterna vänder sig till barn mellan 3-10 år, men är även populär som familjeföreställning.