Norrdans – Proxy

Var Stora scen

En explosion av mänsklig närvaro och kommunikation! Proxy är ett verk som vill närma sig. Ett verk om närhet och närvaro. Proxy har ett trängande behov av att kommunicera och vara i dig nära. Verket undersöker kroppens semantik och (o)förmåga att förmedla ett språk. Proxy producerar närvaro och påkallar moment av NU, likt ilningar.

I detta nya verk signerat Norrdans konstnärliga ledare Martin Forsberg och scenografen Chrisander Brun kommer publikens personliga upplevelse ställas i första rummet. Utifrån det vanligt förekommande ”jag förstår inte samtida dans” vill Martin och Chrisander vända på idén om förståelse och skapa upplevelser unika för varje åskådare. SØS Gunver Ryberg kommer att skapa musik och ljudkonst till föreställningen. Tillsammans med Norrdans åtta dansare undersöks beståndsdelarna av vad kommunikation innebär och våra förväntningar på teaterrummet. Det blir gnistrande symmetrisk barockdans, intensiva diskussioner och kanske en möjlighet att hålla någon i handen.

Koreografen Martin Forsberg, är känd för sina konsekventa, hjärtliga och ofta humoristiska verk. Viljan att kommunicera med sin publik genom dans är en annan levande beståndsdel i hans konstnärskap. 

Boka din biljett här! « tillbaka
Norrdans – Proxy

Info

Scenografen Chrisander Brun är en multikonstnär. Ljus, scenografi och kostymdesign genomsyras av starka färger och tankar. Chrisander arbetar mycket med samtida dans och teater. Här hittar du Chrisanders hemsida.

Kompositören SØS Gunver Ryberg forskar i ljudkonst och AI vid Aalborg Universitet och hennes noise- och technomusik har vunnit många priser. Rybergs extrema ljudlandskap och experimentlusta bryter ny mark och är med att definiera genren. Här hittar du mer om SØS på hennes hemsida och på Soundcloud.

Medverkande

Koreograf: Martin Forsberg

Scenograf, ljus- och kostymdesigner: Chrisander Brun

Kompositör: SØS Gunver Ryberg

Dansare: Rebecka Berchtold, Tomáš Červinka, Sam Huczkowski, Nastia Ivanova, Seung Hwan Lee, Chang Leo Liu, Jade Stenhuijs, Leila Verlinden

Världspremiär: 5 oktober 2019