Utställning i Nacka konsthall: Flora och Fauna

Slutdatum 7 november 2021
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall

OBS! utställningen stänger 6 november på grund av ombyggnad på Dieselverkstaden.

Konstnärerna kommer att vara på plats under hela dagen 6 november och ta emot frågor och tankar.

 

Annie Boberg och Linda Nurk visar målningar och skulpturala verk med inspiration från naturens skönhet, läkande växtkraft och poesi.

Bakgrund
Annie Boberg och Linda Nurk möttes på Henriksdalsberget där de bor och verkar i sina ateljéer.

Annie Boberg är illustratör och konstnär, utbildad i Paris och på Beckmans designhögskola i Stockholm, samt har deltagit i flera konstkurser i akvarell och olja. Många år arbetade hon med design och illustrationer för bland annat H&M, DUKA, Twillfit, Svenska Moderådet, samt även för tidningar, företag och bokförlag i Sverige och England. De senaste åren har hon fokuserat på illustrationer för läromedel, samtidigt som måleriet har blivit allt viktigare. Hon arbetar ofta i collageform med egna foton och illustrationer eller måleri. Till den här utställningen har hon målat kvinnor bland blommor och blomstermålningar, som visar en drömvärld där naturen spelar en viktig roll.

Utställningar
Modeillustrationer på Kulturhuset/ Centre Culturel Suédois i Paris, i Berlin och i Hudson norr om New York. Flera utställningar i olja och akvarellmåleri på gallerier i Stockholm, Täby/Karby gård, Grünewaldvillan i Saltsjöbaden, Österlen, Runmarö i Stockholms skärgård. 2018 visade Annie Boberg och 3 andra konstnärer målningar i Nacka Konsthall.

Linda Nurk är designer och konstnär utbildad vid ESMOD samt Studio Berçot i Paris och har arbetat för Haute Couture-husen Givenchy och Chanel.
I sju år drev hon sitt egna modemärke, under många år skapade hon aftonklänningar åt kungafamiljen och är numera en återkommande gästlärare på Beckmans designhögskola.
I det egna arbetet fokuserar Linda numera på att odla egna textiler och mönstertryck av organiska och bio-syntetiska material. Hon skapar bärbar modekonst av växande och förmultningsbara material, samt undersöker med sin urbana sidenodling hur man på etisk väg kan arbeta med traditionella material som silke. Tillsammans med silkesmaskarna som hon föder upp, har hon skapat kroppsgjutna silkestorson där hon låter silkesmaskarna spinna fritt över växtligheter och blommor i en slags intarsia liknande väv. Till denna utställning visar Linda både sitt arbete med odlade textiler och illustrationer.

Utställningar
I vår är hon aktuell med utställningen ´Evigt Mode´ på Sofieros slott, maj-sep 2021.
Danskostymer till ´Pressure fields´ ett residens på Riksteatern, april 2021 samt lansering av bioprintade sjalar, skapade utifrån mönstren av hennes organiska textiler.
Tidigare utställningar hon medverkat i är bland annat ´Art in Fashion´ på Sven-Harrys Konstmuseum, 2020. Danskostym till dansföreställningen ´Crisp. Come Now we Falling´ Dansens hus, 2020. Biodesign Here Now, London design festival, 2019.

« tillbaka
Utställning i Nacka konsthall: Flora och Fauna

Kontakt konstnärerna

LINDA NURK +46 732 538064
www.lindanurk.com
Instagram @lindanurk

ANNIE BOBERG +46 708-674235
www.annie-b.net
MODE ILLUSTRATIONER www.annie-b.net/5-fashion
KONST www.annie-b.net/7-art
anniebobergillustration@gmail.com