Nacka Konsthall: SUBSURFACE

Startdatum 17 januari 2015
Slutdatum 1 mars 2015
Evenemanget har slutat.

Betty BAM Anne Mörelius ställer ut sitt konstprojekt Subsurface på Nacka konsthall 17 januari till 1 mars.

BAMs egna ord om utställningen SUBSURFACE
Subsurface är ett konstprojekt som föddes under en resa och sedan växt fram under ett drygt år.
Det började med att jag under en promenad på stranden vid Sydkinesiska sjön utanför Bangkok såg en massa bråte spolas upp ur havet. Det var kanyler, leksaker, plast och massor av skor. Bråten låg kvar i flera dagar, ingen brydde sig om att städa upp, snart kom det nya vågor med nytt skräp.
Skorna var medfarna. Halvt uppätna. Uttjänta likt trasiga liv eller likdelar. Jag blev helt besatt och fotograferade och samlade på dessa skor som liksom ville berätta sin historia för mig. Under samma period gick jag en kurs på Konstfack om Den heliga bilden.
Inspirerad av dess texter väcktes kusliga men vackra känslor om liv och död och förvandling i mig. Om början och slutet i symbios i det moderliga havet.
På utställningen på Nacka Konsthall Dieselverkstaden visar jag fotografier, målningar och installationer.

« tillbaka
Nacka Konsthall: SUBSURFACE

Om Betty BAM Anne Mörelius

BAM fick Nacka kulturcentrums pris som Årets Nacka Konstnär 2013 och utsågs till Årets Konstnärs Stipendiat på Värmdö av Gustavsbergs Konstförening och Handelsbanken Gustavsberg 2014.

BAM har tidigare ställt ut runt om i Sverige och utomlands ibland annat Bologna, Pisa och Aten.

BAM arbetar med skon som symbol i sin konst för att berätta olika historier. Den röda skon är för henne ett laddat kvinnligt attribut och har blivit ett signum i konsten.

www.bamofsweden.com