Musik från Här och Nu

Var Stora scen
Längd: ca 2 tim inkl paus

Carefree Big Band med gästartist Christina Gustavsson

Varmt välkomna till vår alldeles genomsvenska storbandskonsert! Konstformen storband har sitt ursprung i USA och en överväldigande majoritet av det material som producerats är amerikanskt eller har starka amerikanska rötter. Det har vi inget emot alls och det finns massvis av fint material där som vi spelat mycket. Men vi har genom åren noterat hur mycket fint svenskt material för storband som det också finns. Kompositioner, arrangemang och även texter som vi ibland kan tycka nästan drunknar i de stora mängderna. Det är dags att lyfta fram en del av vår svenska skatt!

Vår konsert kommer att utgöras av svenska kompositioner arrangerade av svenska arrangörer och texter av svenska textförfattare. Blan d kompositörerna märks Örjan Fahlström, Stefan Nilsson, Lars Jansson, Staffan Odenhall, Mikael Råberg, Christina Gustavsson och Barbro Hörberg samt våra egna musikanter Dan Tillberg och Erik Iwarsson. Kanske något litet av Lisa Ekdahl om ni vill.

Christina Gustavsson, en förträfflig låtskrivare och en av Sveriges finaste jazzröster av idag. Vi är mycket stolta över att få ha henne som gäst och hennes fina kompositioner kommer därmed att framföras av henne själv tillsammans med Carefree Big Band. Detta blir rosen i den marsipantårta av fin musik ur detta utsnitt ur den svenska musikskatten och som vi gärna vill framföra för er.

Boka här!
« tillbaka
Musik från Här och Nu