Monster av Lena Flodman

Startdatum 30 september 2017
Slutdatum 19 november 2017
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna!

Utställningen Monster av Lena Flodman öppnar den 30:e september på Dieselverkstaden och kommer att pågå över Alla Helgons Dag/Halloween fram till och med 19 november.

Monstertemat känns givet och naturligt för mig just nu till denna utställning.

Jag jobbar som konstnär med ett material som jag samlar på en strand i Toscana, Italien. Materialet kommer från dumpade sopor i Medelhavet och består enbart av leksaker och andra plastobjekt.
Bland den stora mängd leksaker som jag samlat gömmer sig ett och annat fiktivt monster från filmvärlden. Figurer vi känner igen.
När jag gör ihopsättningar av de trasiga leksakerna tangerar det ofta och osökt olika monster.
Definitionen på monster har varierat under tider och verkar på ett subtilt vis spegla samtiden.

En tidig definition finns sägen om hur en människa intimt beblandar sig med ett djur och föder… ett monster. Sägnen om monstret var alltså en varning för ett beteende som var moraliskt oförsvarbart.
Vill med denna utställning med hjälp av mina leksaksfynd undersöka vad ett monster kan vara idag.
Är ett monster alltid elakt? Kan ett monster vara en söt liten flicka med elefanthuvud eller en gul sorgsen mangafigur i urväxt väst uppflugen i en motorbåt från 70-talet?

Vad gör ett monster till ett monster?
Har vi kanske alla ett monster i oss?
Hur ser ditt monster ut isåfall?

www.lenaflodman.com

Panelsamtalet 9 november om konst och miljö
Här kan du se det filmade panelsamtalet från den 9 november mellan Lena Flodman, Marie Löf (ekotoxikolog) och Sebastian Johans (frilansande konstskribent) i Flodmans utställning Monster i Nacka konsthall. Moderator är Maria Lilja. Filmen i sin helhet är 40 min lång.

Klicka här

« tillbaka
Monster av Lena Flodman

Tre snabba med Lena Flodman

Berätta om ditt konstnärskap och om vad som driver dig?
Jag drivs av nyfikenhet, material-nörderi och passion. Använder i mitt konstnärsskap redan fabricerade föremål, oftast leksaker, som jag hittar bland soporna på en strand i Italien. De fungerar som filter och medel för att uttrycka mina egna tankegångar om livet och om att vara människa. Alltid med en mix av humor och allvar.
Läs mer här

Extra! Intressant panelsamtal 9 november

Panelsamtal 9 november 17:00 i Nacka konsthall med Sebastian Johans, frilansande konstkritiker och kulturjournalist och Marie Löf, ekotoxikolog vid Stockholms universitets Östersjöcentrum som forskar på mikroplaster och skadliga ämnen i havet samt kommunicerar till beslutsfattare.

Länk till samtalet, klicka här