Mod utan gränser – en kväll med Tilde De Paula Eby och Aygül Kabaca

Var Biblioteket

Välkomna till en spännande temakväll om mod!

Aygül Kabaca berättar om Speak Truth to Power – Mod Utan Gränser, ett internationellt projekt om att stå upp för mänskliga rättigheter och inspirera till mod. Som när journalisten Tilde de Paula Eby samlade modet att skriva sin nya bok Tiden läker inga sår, en personlig skildring av hennes dramatiska förflutna som flykting från Chile och kampen för att slutligen rota sig i det land hon så länge varit en del av. Tilde berättar om sin bok, och efteråt finns tid för samtal och frågor, och boken till försäljning.

Tisdag 8 december kl 19:15 i biblioteket. Fri entré!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek i samarbete med Speak Truth to Power – Mod utan gränser, som genomförs med stöd från Svenska PostkodLotteriet och i samarbete med Fryshuset.

(Foto: Anna-Lena Ahlström)

 

« tillbaka
Mod utan gränser – en kväll med Tilde De Paula Eby och Aygül Kabaca

Tilde De Paula Eby

Tilde De Paula Eby är journalist och populär programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Hon har tidigare gett ut boken “Plastpappor, gummimammor och bonusbarn”. Hennes självbiografi “Tiden läker inga sår” kom ut i september. 

“En oerhört stark generationsroman för kvinnor. Speciellt för oss rotlösa.” – Kommunalarbetaren

“Med berättarglädje och vackert språk ger hon en kärleksfull hyllning till de starka kvinnorna i hennes släkt och deras levnadsöden som präglat hennes eget liv. … En väldigt välskriven bok för alla som är intresserade av fascinerande levnadsöden.” – BTJ

Aygül Kabaca

Aygül Lale Kabaca är lärare och föreläsare och har en master i International Development från Columbia-universitet i New York. Hon har arbetat bland annat som speciallärare, teaterpedagog, och utbildare på Mångkulturellt Centrum.

Nu är hon frilanslärare på Speak Truth to Power - Mod utan gränser, en internationell organisation som manar till handling och uppmuntrar regeringar, frivilligorganisationer, stiftelser och privatpersoner att stödja mänskliga rättigheter och skapa uppmärksamhet för de brott och övergrepp som sker i världen.