Material som manifestation övergångar och materialmanipulationer Nyckelviksskolan

Startdatum 15 februari 2018
Slutdatum 25 februari 2018
Evenemanget har slutat.
Var Teaterfoajén

På Nyckelviksskolans utbildningar Textil form och Keramisk form arbetar vi med en gemensam idé som kretsar kring taktilitet, strukturer och ytor. Vi vill visa på hur vi arbetar i våra olika material och hur tolkningar av temat kan samverka i en händelsekedja. De studerande har fått ett angivet format på 20×20 cm och arbetat inom denna begränsning med en mängd olika uttryck och material som papper, keramik, väv, tråd, plast, tyg osv. Dessa delar byggs nu ihop till ett stort gemensamhetsverk, en svävande struktur i hallen utanför Dieselverkstadens teaterscen.

Sammantaget tror vi att det blir en härlig och lekfull utställning som öppnar upp möjligheten att se, hur mycket den lilla delen betyder för att skapa effekt och hur vi kan ge uttryck för kreativitet och skaparglädje. Något vi tycker det är värt att slå ett slag för idag när förberedande konstutbildningar i Sverige behöver manifestera sin existens!

Material som manifestation
Något rör sig mycket långsamt framåt,
det bildas en kedja av individer
som transporterar sina erfarenheter till nästa enhet,
en transport med dunkelt innehåll
Hur kan vi tolka den?

Det är mäktigt nog med många i samarbete – en sanning som är vacker.

Medverkande:
Studerande på linjen för Textil form
Studerande på linjen för Keramisk form.
Sara Casten Carlberg, lärare i textil form
Mari Pårup, lärare i keramisk form
Lars Brunström, lärare i skulptur
Sofia Wahl, lärare i teckning och måleri
Göran T Karlsson, lärare i teckning och måleri

 

 

« tillbaka
Material som manifestation övergångar och materialmanipulationer  Nyckelviksskolan

Om skolan:

NYCKELVIKSSKOLAN ger ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design. Här finns också en tvåårig yrkesutbildning av hantverkspedagoger. Våra utbildningar kallas formellt Konst- och kulturutbildningar och vi står under Myndigheten för yrkeshögskolans överinseende. Utbildningarna är studiemedelsberättigade. Skolan ligger på Lidingö men har studerande från hela landet och även andra länder.

 Allting börjar här.

 Nyckelviksskolan har varit och är ett växthus, en plantskola, en ”takeoff” för generationer av Sveriges formgivare, designers, arkitekter och konstnärer.

 Det finns många yrken som du söker genom att visa prov på annan kunskap än den som mäts med betyg. Vägen till kunskap kan se ut på väldigt många olika sätt. På Nyckelviksskolan sker utbildningen genom det praktiska arbetet med olika material och tekniker. Kunskapen förstärks genom reflektion, teori och samtal.

 Din klass med femton andra studerande blir dem du delar vardagen med, såväl i flow som i motstånd. Dina lärare delar med sig av sin gedigna kunskap inom många olika yrken och branscher. Undersökandet och experimenterandet står i fokus i våra ateljéer och verkstäder där 192 studerande målar, trycker, gjuter, väver, skriver, bygger, limmar, illustrerar, printar och mycket annat varje dag i veckan. Här jobbas det hårt – det syns, det doftar och hörs!

nyckelviksskolan.se