Lonely Riders – Avart dans möter Atlas Copco – Fri entré!

Var Stora scen
Målgrupp Alla är välkomna

Lonely Riders är en dansföreställning där Atlas Copco möter Avart dans och rörelse på Dieselverkstadens stora scen. Temat för föreställningen är ensamhet vs samhörighet. 

Medverkande danskonstnärer: Catharina Allvin, Måns Erlandson, Lotta Gahrton, Conny Jansson, Helena Lundqvist och Peter Lagergren

Lonely Riders är ett projekt med communitydans, föreställning och forskning i en spännande mix där utanförskap och ensamhet möter gemenskap och samhörighet.

Anställda på Atlas Copco har under ett antal workshops träffat danskonstnärer från Avart dans och rörelse. Tillsammans har de satt ihop några scener som sedan ingår i en större dansföreställning.

Lonely Riders communityprojekt handlar om danskonst, delaktighet och social hållbarhet. Projektet är utformat i communitydansanda som interagerar med den lokala platsen och kan fungera som verktyg för social och mänsklig utveckling, men också som utveckling av dansen och rörelse som konstform och sceniskt uttryck.

Communitydans är en metod för att erbjuda icke-dansare en möjlighet att uttrycka sig med kropp, dans och rörelse. Arbetet leds av en danskonstnär.

I communitydans kan amatören få hjälp med att skildra och förmedla en berättelse eller en fråga man tycker är viktig eller angelägen tillsammans med professionella danskonstnärer.

Begreppet ”Communitydans” kommer från engelskan och är en metod som utvecklats i Storbritannien, men samtidigt stämmer in med tillvägagångssätt och projekt som flera koreografer och danskonstnärer har haft i Sverige och Norden sedan 30 år i mötet mellan dans/rörelse och människor i samhället.

För mer information och inspiration om communitydans
Kultur i Väst

DIS

Fri entré.

Producerat av: Avart dans och rörelse
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden och Riksteatern Stockholms län
Foto: Håkan Schüler

« tillbaka
Lonely Riders – Avart dans möter Atlas Copco – Fri entré!