Koreografin

Målgrupp Lämplig från 10 år, eller från 7 år i vuxens sällskap.

Johanssons pelargoner och dans skapar normkritisk scenkonst för barn och unga. I KOREOGRAFIN utforskar vi världen genom rörelse. Vi undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. Ensamma och tillsammans provar vi oss fram, vi gör om och vi gör alltid rätt. Fram träder KOREOGRAFIN.

KOREOGRAFIN är en interaktiv scenkonstföreställning som bygger på medverkan. I en liten grupp får du följa instruktioner via hörlurar där en röst berättar vad du ska göra och hur du ska röra dig. Små och stora möten uppstår när rösten får vägar att korsas, blickar att mötas, och får händelser och rörelser att sammanfalla. Välkomna!

Koreografin vill rucka på de ordningar som låser fast våra kroppar och liv.

Koreografin är en kakburk av förslag, funderingar och drömmar.

Koreografin använder sig av magiska interventioner för att upprätta platser som ingen människa dittills beträtt och expandera ramarna för vår fantasi.

När vi rör på oss förändras vi! 

Koreografin utforskar världen genom rörelse och undersöker hur sättet vi rör oss kan påverka vad vi tänker, ser och känner. I Koreografin byts publikens betraktande ut mot deltagande och dansarna tar istället plats som en guidande röst i ett personligt möte med varje deltagare. I en liten grupp får publiken följa instruktioner via hörlurar där en röst säger hur de ska röra sig, förhålla sig till sin egen kropp och relatera till varandra.

Föreställningen är lämplig från 10 år, eller från 7 år i vuxens sällskap.

Av: Annica Styrke, Karin Wiklund, Johan Sundén och Anna Haglund
Initiativtagare: Johanssons pelargoner och dans
Producenter: Camilla Ljungdahl och Siri Nyke
Kontaktinformation: info.koreografin@gmail.com

Med stöd av: Postkodlotteriets kulturstiftelse, Konstnärsnämnden och Dans i Västerbotten

 

 

 

 

Boka här! « tillbaka
Koreografin

Om Johanssons pelargoner och dans

Johanssons pelargoner och dans skapar normkritisk scenkonst för barn och unga. Genom att ta upp frågor om makt och normer vill danskollektivet utforska såväl identitetsnormer som normer kring dans och scenkonst för barn.