Konstworkshop. 10-13 år – fri entré, men anmälan krävs!

Var Arenan, plan 3
Målgrupp 10-13 år

24 april Endast 4 platser kvar.
17 april FULLBOKAT

Prova på att göra din egen parafras!

Tillsammans med fotograferna Nadja Ekman och Malou Bergman får du under en dag arbeta med fotografi, kostym, greenscreen och morphteknik. Du tar med ett valfritt gammalt fotografi från ditt eget fotoalbum eller dina föräldrars. Med hjälp av kostym och rekvisita hjälps vi åt att iscensätta din gamla bild till en nutida parafras. Du får med dig en liten fotografisk kopia av din nya bild när dagen är slut.

Vi kommer också att visa hur man kan göra sin egna morph mellan den gamla bilden och den nya. Vi går igenom grundläggande kamera/Ipadteknik, bildkomposition och bildredigering och arbetar med Ipads.

Bra att förbereda: Titta igenom gamla bilder du har och välj en bild som du skulle vilja prova att göra en parafras på. Det kan vara en bild på en människa tagen i en särskild miljö eller ett objekt fotat på en speciell plats. Om du själv vill vara modell på den nya bilden, välj gärna en bild med en eller högst två personer på. Deltagarna kommer att få hjälpas åt att agera modeller i varandras bilder vid behov.
Ta med bilden helst som en papperskopia när du kommer till workshopen, men vi vill att du fotograferar av bilden och skickar den digitalt till oss på mejl senast en vecka innan kursen för att vi ska kunna förbereda med kostym och rekvisita.

OBS VIKTIGT!
Maila ett foto av ditt utvalda fotografi och anmäl vilket datum du vill komma: nadja@nadjaekman.com
Begränsat antal platser och först till kvarn. Vi följer självklart Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.

Ålder: 10-13 år
När: 10 april, 17 april och 24 april
Tid: 13:00-16:00
Var: Arenan, plan 3
Ta med: Det gamla fotografiet (helst papperskopia) som du tog en bild av och mailade till Nadja. (se ovan)


Tänk dig att du hittar ett gammalt fotoalbum, fotona är lätt gulnade och människorna du ser tittar lite stelt in i kameran, ofta uppställda och med finaste kläderna på. Fotokonsten har förändrats enormt, tänk bara på de senaste årens teknik med våra smartphones, hur vi idag dokumenterar allt, vår mat, soluppgångar, vinterbad, husdjur med mera. Förr var ett foto något man fick vänta på, förberedelserna inför fotograferingstillfället var ofta långa och det tog tid innan man fick se resultatet. Men hur mycket har vi människor förändrats? Vad tänkte man på då? Varför ville man spara just detta tillfälle till eftervärlden?

Titta på fotografiet av gammelmormor och gammelmorfar, eller ett foto av för dig helt okända personer, hur fantasin kan gå igång om vad de tänkte och kände just precis där och då när bilden togs. Det är lätt att sugas in i en annan tid som är avlägsen och annorlunda, samtidigt är människorna så nära vår egen verklighet.

« tillbaka
Konstworkshop. 10-13 år – fri entré, men anmälan krävs!