Knutssons Karameller presenterar Klubb Mariama och Fanta Yayo

Var stora scen
Målgrupp Alla är välkomna!
Längd: 1 timma och 15 min

Denna karamell bjuder på västafrikanska rytmer när Klubb Mariama och sångerskan Fanta Yayo kommer till Dieselverkstadens stora scen.

Fanta Yayo är en sångerska och dansare från Guinéa Conakry som flyttade till Sverige i början av 2000-talet. Hon har tidigare har sjungit med band som Tamala och Afrotronics, och även turnerat internationellt med bland annat Mamady Keita Jr och kora-mästaren Seckou Keita. Hon är dessutom en mycket uppskattad dansare och danspedagog och har hållit i massor av workshops runtom i Sverige och Europa genom åren.

Fanta är en griot (en västafrikansk sångare, historieberättare, underhållare, lovsångare, musiker och muntlig historiker), en djeli (en västafrikansk historieberättare), som fötts in musiken och dansen, och hennes bröder tillhör Guinéas musiker-elit. Fanta själv är en entertainer av rang med stor karisma och en kraftfull röst. I våras var hon i Mary Kantes studio i Guinéa för att spela in sin debut-CD i eget namn.

Medverkande:

Fanta Yayo – Sång, dans

Robin Cochrane – Balafon, Keyboards, Perc

Kaj Szyszkiwicz – Gitarrer

SugarRay Napuni – Bas

Abou Tanaka – Percussion

M´mawa Camara – Kör, dans

Hadja Camara – Kör, dans

Jonas Knutsson – Saxofoner

Klipp med Fanta Yayo

 

Tid: 19:00
Plats: Dieselverkstadens stora scen
Biljetter: 150 kr (ordinarie), 80 kr (student och pensionär). Boka biljetter via länken nedan, ticketmaster.se eller direkt i Dieselverkstadens informationsdisk.

 

Boka här! « tillbaka
Knutssons Karameller presenterar Klubb Mariama och Fanta Yayo

Allmänt om:

Jonas Knutsson- saxofonist, tonsättare och arrangör – är en återkommande gäst på Dieselverkstadens scener. I hans arrangemang blandas teman och genrer och vävs samman och bildar föreställningsserien Knutssons karameller. Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga och folkmusik.