Knutssons karameller presenterar Charlie Parker 100 år

Var Stora scen
Längd: 75 min

Bird with Strings and Winds

När: 31 oktober 2021
Tid: 19:00- ca 20:15
Plats: Stora scen

Boka biljett

Medverkande:
Amanda Sedgwick och Jonas Knutsson – saxofonsolister

SoFo Chamber Orchestra och blåsare ur Blåsarsymfonikerna under ledning av Staffan Mårtensson

Carl Orrje – piano

Kenji Rabson – kontrabas

Moussa Fadera – trummor

Parkers sätt att spela altsaxofon påverkade jazzmusiken för all framtid. Vi vill med detta program hylla en av vår tids största musikaliska ikoner. Amanda och Jonas hyllar sin gemensamma förebild i ett program som bjuder på många av de klassiska nummer som Charlie Parker spelade in tillsammans med stråkorkester 1947-52, en tidig crossover mellan jazz och klassisk musik.

Amanda Sedgwick
Hon har arbetat som bandledare, kompositör och frilansande solist i Sverige och USA de senaste arton åren. Idag är Amanda bosatt i Stockholm, men vistas regelbundet i New York, där hon bland annat framträder på jazzklubben Smalls. Amanda har spelat med Freddie Redd, Philip Harper, Rolf Ericson, Bernt Rosengren, Georgie Fame och många andra. I höstas spelade hon Jan Johanssons musik med Radiojazzgruppen på Östersjöfestivalen.

Jonas Knutsson
Saxofonist, kompositör och arrangör och värd för Knutssons Karameller. I hans arrangemang på Dieselverkstaden vävs teman och genrer samman i väntade eller oväntade kombinationer.

SoFoCo
SoFo Chamber Orchestra – är Stockholms nyaste stråkorkester. Med dirigent Staffan Mårtensson och konsertmästare Lina Samuelsson i spetsen framträder nästa generations klassiska musiker.

Blåsarsymfonikerna (tidigare Stockholms Läns Blåsarsymfoniker) har Musikaliska på Nybrokajen i Stockholm som hemmascen. Det är en nyfiken orkester som utmärker sig för sin stora genrebredd, sina gränsöverskridande samarbeten och ovanligt jämställda programpolitik.
Blåsarsymfonikerna har utvecklats från en musikkår i SL:s regi – under namnet Stockholms Spårvägsmäns Musikkår – till en modern, djärv och nyskapande ensemble som nu är inne på sitt 115:e år. Orkestern verkar främst i Region Stockholm, men har etablerat sig som en av Nordens ledande blåsarensembler med växande internationellt renommé. Orkestern består idag av 27 halvtidsanställda musiker samt två arrangörer på halvtid.

Biljetter 160 kr (ordinarie) 90 kr (studenter och pensionärer)

Fotograf: Mats Bäcker

Fotograf: Aron Mattsson

Boka biljetter « tillbaka
Knutssons karameller presenterar Charlie Parker 100 år

Allmänt om:

Jonas Knutsson- saxofonist, tonsättare och arrangör – är en återkommande gäst på Dieselverkstadens scener. 2020 vann han en grammis i kategorin Årets folkmusik. I hans arrangemang på Dieselverkstaden blandas teman och genrer och vävs samman och bildar föreställningsserien Knutssons karameller. Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga och folkmusik.