Knutssons karameller: Hjärtat

Var Lilla scen
Målgrupp Unga vuxna och vuxna
Längd: 75 minuter

”Vad vet vi om hjärtat? Dess sorg och bekymmer? Fördold för ens öga det göms i sin däld. En frostbiten afton när midnatten skymmer kan kamrarna sprängas av flammande eld.” – Helmer Grundström.

Alla hjärtans dag väcker tankar och funderingar hos många kring kärlek och om att vara människa och våra livsvillkor här på jorden. Allt är inte så rosaskimrande och ”Happy Valentine” som vi kanske vill att det ska vara och kännas.

I kvällens föreställning ”Knutssons karameller – Hjärtat” framförs existentiella texter om hjärtat till jazzmusik. Elise Einarsdotter och Jonas Knutsson har tonsatt dikter av poeterna Helmer Grundström, Verner Aspenström, Katarina Kieri, Patrik Rydman, Salvatore Quasimodo, Thomas Tidholm, Tomas Tranströmer och Wb Yeats.

Föreställningens längd: 19:00 – 20:15 (75 min utan paus)
Biljetter: 160 kr (ordinarie) 80 kr (studenter och pensionärer)
Medverkande: Elise Einarsdotter – piano och tonsättare
Jonas Knutsson – saxofon och tonsättare
Olle Steinholz – bas
Vokalensemblen Alicia i ledning av EvaMarie Agnelid.

Biljetter köper du i Dieselverkstadens infodisk, via länken nedan eller på ticketmaster.se

grupp av kvinnor

Vokalensemblen Alicia

Boka din biljett här! « tillbaka
Knutssons karameller: Hjärtat

Om Jonas Knutsson

Jonas Knutsson- saxofonist, tonsättare och arrangör – har bjudits in till Dieselverkstaden fyra gånger under våren. Olika teman och genrer blandas och vävs samman och bildar tillsammans föreställningsserien Knutssons karameller.

Karameller kan ju som bekant ha olika smak, en del är söta eller starka men de kan också vara sura eller beska. Så kom till Dieselverkstadens scener och upplev bland annat improviserad jazz, yoga, folkmusik och dikter om kärleken och livet. (Fyra olika föreställningar som spelas den 24 januari, 14 februari, 21 mars och 11 april)