Klassisk duo – gästspel från Kanada

Var Nacka Konsthall
Målgrupp Alla
Längd: ca. 1 tim.

Minna Rose Chung, cello och Judy Kehler Siebert, piano, kallar sig Nacka duo och har uppträtt tillsammans sedan 2006. När de inte är på turné är de verksamma som musikprofessorer vid Marcel A. Desautels Musikinstitution, University of Manitoba, Kanada och samordnar institutionens kammarmusikprogram. Utöver traditionell klassisk cello och piano repertoar, spelar de stycken som kombinerar inslag av jazz med klassisk musik.

Minna och Judy spelade i Nacka konsthall förra sommaren, och nu är de tillbaka! Denna gång kommer de att framföra ett program med bl.a. Villa-Lobos, Schumann, Prokofiev och Piazzolla samt specialskriva stycken för dem komponerade av deras kollega jazzbasisten Steve Kirby.

Konserten äger rum i konsthallen, fri entré

« tillbaka

Om Nacka Duo

Minna Rose Chung

Koreansk-Amerikanska cellisten Minna Rose Chung framträder över hela världen både som soloartist och som kammarmusiker. Dr. Chung är verksam vid University of Manitoba Marcel A. Desautels Faculty of Music som professor i cellomusik och koordinator för orkesterprogrammet sedan 2008.

Minna Rose leder Projekt Rio, ett samarbetsprojekt som för samman masters studenter, världspremiärer av kanadensisk musik och framträdanden vid Rio De Janeiros internationella cellofestival. När Minna Rose inte framträder med Nacka duo, är hon efterfrågad som lärare och framträder med Azure Stråkkvartett.

 

Judy Kehler Siebert

Judy har av kritiker rosats för hennes “brillianta tolkningar och bländande teknik”. De senaste åren har hennes solo och kammarmusik framträdanden, undervisning och deltagande i musikdomarpaneler tagit henne till Israel, Litauen, Storbritannien, Nederländerna, Sverige, Serbien, Montenegro, Bosnien, Paraguay, Spanien, Kuba och Brazillien, utöver en mängd musikcentra över hela USA och Kanada. Hon har framträtt med medlemmar av israels filharmoniker både i Kanada och Israel, spelat 400 konserter med Quarks! trio runt om i Nordamerika med ledande artister såsom den israeliska slagverkaren Chen Zimbalista, den svenska klarinettvirtuosen Martin Frost samt Glinka Kvartetten från Moskva.

Dr. Kehler Siebert är professor i klassisk piano och kammarmusik. Hon har passion för att sprida musik – som lärare, artist och som livslång student. I denna anda har hon studerat jazz vid William Paterson University (New Jersey) och med kollegor vid Jazz-institution på University of Manitoba.