Jullovsteater: Det ingen får veta om pappa med Teater Gyllene Draken

Var Lilla scen
Målgrupp Från 8 år
Längd: 60 minuter

På detta evenemang släpper vi in färre än 100 besökare och du behöver, i dagsläget, inte visa vaccinationsbevis. Restriktionerna kan dock ändras.
Vi vill minska smittspridning och ber er stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom, även lindriga.


En föreställning om längtan och frihet.

Alla bär på hemligheter. En del vill vi hålla inom oss hela livet. Andra vill ut, de skaver och stör, men modet räcker inte till för att be- rätta – inte ännu… Aj har en stor hemlighet som hon absolut inte får berätta för någon.

“Aj” (rollens namn) har flyttat med sin mamma till Sverige från Finland. Hon ska börja i en ny klass. Barnen skrattar åt hennes namn. Läraren ber henne att berätta lite om sin familj. När frågan kommer om pappa vill hon hellre sjunga en sång. På kvällarna är hon ofta ensam eftersom mamma jobbar på restaurang. Då drömmer hon att hon pratar med pappa i fängelset. Är dom lika? Vad gör han där?

När ska han bli fri? Ska dom någonsin träffas?

Skådespelaren Aja Rodas pappa satt i fängelse under stora delar av hennes uppväxt. Det var en barndom med ensamhet, skamkänslor och lögner. Att vara barn och ha en förälder i fängelse påverkade hela hennes uppväxt och hur hon formades som människa.

Men trots detta så hittade hon sin väg genom livet.

Dramatikern Lucas Svensson har intervjuat Aja och skrivit en pjäs inspirerad av henne berättelse. Föreställningen får en extra dimension genom att barnen får möta Aja Rodas efter föreställningen. Hon blir ett levande bevis på att det går att övervinna svårigheter i livet och bli fri i relation till sin historia.

 

Köp/boka biljett « tillbaka
Jullovsteater: Det ingen får veta om pappa med Teater Gyllene Draken

Om

Teater Gyllene Draken är en nystartad teater i Nacka kommun. Föreställningarna arbetas fram i nära dialog med sina målgrupper och ska vara tillgänglig för barn och ungdomar i hela landet. 

Av: Lucas Svensson
Skådespelare: Aja Rodas och Mats Jäderlund

Musiker: Anna Maria Engberg, fiol.

(Ajas pappa hade en dröm om att violinist)
Regi: Michael Cocke
Scenografi/kostym: Katrin Brännström
Komposition: Görgen Antonsson
Koreograf: Jimmy Meurling
Mask: Janina Rolfart

Scenkonst för barn

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.