Jazzfest Senior

Var Stora scen
Målgrupp Seniorer, men alla är välkomna!

Söndagen den 24 februari är det dags för Jazzfest på Dieselverkstadens stora scen. Vi välkomnar alla men vänder oss särskilt till den seniora publiken. Vi kommer då att bjuda på ett eftermiddagsprogram av hög musikalisk kvalité. Arrangörer av dagen är MID (Musik i Dieselverkstaden).

Erbjudande: Gå 2 betala för 1! Ange koden JAZZ när du köper biljett till någon av konserterna. Biljetter 170 kr per konsert. Biljetter går att köpa i Dieselverkstadens infodisk eller via länken nedan.

Program:

14:00 Isabella Lundgren med Carl Bagge trio, Dieselverkstadens stora scen

15:00 Musik quiz, Arenan, plan 3 Dieselverkstaden

16:00 Mats Öberg och Ann-Kristin Hedmark, Dieselverkstadens stora scen

Isabella Lundgren
Jazzsångerskan Isabella Lundgren kommer med Carl Bagge trio – Carl Bagge på piano, Niklas Fernqvist på bas och Daniel Fredriksson på trummor. Isabella Lundgren är en prisad jazzsångerska som har släppt flera plattor, bott och uppträtt i New York, spelat för utsålt konserthus, utbildat sig till präst och sommarpratat i P1.

Mats Öberg och Ann-Kristin Hedmark         
Mats Öberg pianisten, multi-instrumentalisten och kompositören är kanske mest känd som halva Mats & Morgan och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder.  Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker. Mats har gästat Dieselverkstaden tidigare tillsammans med Jonas Knutsson i Knutssons karameller. Nu är han tillbaka på stora scen, denna gång tillsammans med sångerskan Ann-Kristin Hedmark.

Den mångsidiga smått legendariska sångerskan Ann-Kristin Hedmark startade sitt första band redan som 11-åring.  Ann-Kristin har en bred repertoar och sjunger allt från jazz, blues och svensk visa till kubansk musik.

Tillsammans gör dom programmet “2 och en flygel”. Så här skriver Mats själv om programmet:

“I år är det 40 år sedan jag träffade Ann Kristin Hedmark för första gången. Jag var då 8 år gammal. Hon och Rune Andersson, och min morbror Berndt Egerbladh kom på besök hos min familj för att repetera och äta middag. När de hade repat färdigt passade jag och Ann Kristin på att spela några låtar tillsammans. Bland annat en låt av Dr Hook som hon hade sjungit in, som jag tyckte om när jag var liten. Under 80-talet träffades vi då och då. Oftast hemma hos Berndt. 
1992 flyttade jag till Årsta, och efter några dagar sprang jag av en slump på Ann Kristin på ICA. Det visade sig att hon också bodde i Årsta. Vi pratade om att det skulle vara kul att göra någonting tillsammans. 
1997 gjorde vi slag i saken och började träffas ganska ofta hemma hos mig. Vi utvecklade en stor och bred repertoar som sträckte sig mellan allt ifrån svensk visa, jazz, till soul. Vi började efter något år att spela på jazz- och visfestivaler, restauranger och sjukhus. 
År 2004 dog en väldigt viktig person för både mig och Ann Kristin (min morbror Berndt). Vi började då jobba fram plattan “Kom tillbaka innan du går” med mestadels musik av Berndt och texter av Patrick El-Hag. 

Det är ungefär fem år sedan jag och Ann Kristin gjorde någonting musikaliskt tillsammans, så när jag fick förfrågan om att göra en konsert på Dieselverkstaden med en sångerska så kände jag att det var ett perfekt tillfälle för mig och Ann Kristin att göra någonting ihop igen. 

Välkomna till konserten!”

Musikquiz
Delta i ett roligt musikquiz mellan akterna. Musiktävlingen pågår i arenan där det samtidigt är försäljning av fika till förmånliga priser.

Biljetter går att köpa i Dieselverkstadens infodisk eller via länken nedan.

 

Boka här!
« tillbaka
Jazzfest Senior
 

Jazzfest senior

Var Stora scen, Nacka Samhällsarena, plan 3

En jazzfest för alla, men särskilt för Dig som var ung när det begavs! MiD, Musik i Dieselverkstaden, har glädjen att bjuda på extra mycket Monica!

Program:
14:00  Allsång med Annika Olsson vid pianot, Nacka Samhällsarena
14:30 Konsert med Monica Borrfors & band, Stora scen
15:30 Skivor till kaffet och frågesport, med Johan Scherwin, Nacka Samhällsarena     16:30 Konsert i två avdelningar med Monica och Carl-Axel Dominique, Palle Danielsson och Anders Linder, Stora scen

Monica Borrfors Kvartett med sitt bejublade Monica Zetterlund-program.

Andra konserten är uppdelad i två avdelningar. Först möter vi årets Guldkattenvinnare Monica Dominique  som tillsammans med brodern Palle Danielsson framför material från sin CD ”Togetherness”. De lämnar sedan över till Carl-Axel Dominique som tillsammans med Anders Linder framför låtar från sin gemensamma repertoar.

Dessutom Allsång och Skivor till kaffet, som ingår vid köp av biljett till konsert.

Biljetter via länken nedan eller köp direkt i Dieselverkstadens infodisk.
En konsert 150:-
Båda konserterna 250:-
Vi har full tillgänglighet i huset!

Hjärtligt välkomna!

 

 

Boka din biljett här! « tillbaka
Jazzfest senior