Ijz: Woodlands live i biblioteket

Var Biblioteket

Tre vårkonserter hinner vi med i Dieselverkstadens återkommande konsertserie med musik i biblioteket. Det är intima konserter med spännande, aktuella akter tre lördagseftermiddagar kl 15:00. Mitt i biblioteket, helt gratis!

Först ut: WOODLANDSRak, direkt, genuin och explosiv rocktrio med improvisation. Bandet släppte hyllad debut för några år sedan och spelar kontinuerligt i Sverige och Europa, senast en bejublad sommarturné tillsammans med Titiyo, Martin Hederos och gästartister. Sara Wilson står för ledsång och ledgitarr som ömsom smeker ömsom exploderar. Niklas Korssell är meriterad både som trummis inom frijazz och rock/pop och en ekvilibrist som briljerar i vilket sammanhang som helst. Marcus Holmbergs Vox-bas spelar i en liga för sig själv.

WOODLANDS skriver material för ett nytt album och testar en del av detta på Ijz.

Live i biblioteket lördag 14 maj kl 15. Fri entré!

Lyssna på Woodlands debutalbum (Spotify)

Arr: Dieselverkstadens bibliotek

« tillbaka
Ijz: Woodlands live i biblioteket

Om Woodlands

“Ni vet hur det brukar vara med supergrupper: helheten blir mind­re än delarna och alla inblandade går in i projektet med vänsterhanden och halvdant engagemang. Woodlands är, om man nu ska kalla det för en supergrupp, det i ordets bästa bemärkelse. Sara Wilson från bland annat First Floor Power, Marcus Holmberg från Komeda och Niklas Korsell från The Plan är alla veteraner inom svensk popmusik men kommer in i Woodlands med nya vinklar och energi.

Trions debutalbum sväller över av murrig folkrockstämsång, ”Hair”-melodier, Fleetwood Mac-samspel och två avslutande tunga Neil Youngska femminutersexplosioner. Allt utfört med en berg­säker rutin, utan att någonting tillåts gå på rutin.” Betyg 4/5 – Mathias Dahlström, DN