Ijz: Matti Ollikainen live i biblioteket

Var Biblioteket

Tre vårkonserter hinner vi med i Dieselverkstadens återkommande konsertserie med musik i biblioteket. Det är intima konserter med spännande, aktuella akter tre lördagseftermiddagar kl 15:00. Mitt i biblioteket, helt gratis!

Sista konserten: MATTI OLLIKAINEN!

Matti Ollikainen är pianist, sångare, kompositör och poet med ett digert cv som inkluderar film- och teatermusik och samarbeten med Håkan Hellström, Mando Diao, Anna Järvinen, Björn Olsson och många fler. Huvudsakligen skriver och spelar han dock med Franska Trion. Det sjunde och senaste albumet Som ett spjut genom dagarna är kompromisslös, experimentell, rak, schamanistisk rock framförd med ärlighet och nakenhet. Sånger om kärlekens helvete och paradis. Matti framför själv musik från bandets digra material.

Lördag 28 maj kl 15 i biblioteket. Fri entré!

Lyssna på Franska Trions Som ett spjut genom dagarna (Spotify)

spjut_omslag

 

 

 

 

 

 

 

 

Arr: Dieselverkstadens bibliotek

« tillbaka
Ijz: Matti Ollikainen live i biblioteket

Om Franska Trion

“More songs about kärlek, svek och sprit. Det är de teman som dominerar det dubbelalbum som är Franska trions sjunde utgåva, mer eller mindre sammanflätade, och som Matti Ollikainen med en röst mitt emellan Markus Krunegård, Ulf Stureson, Isak Sundström och Tom Waits och med ett intensivt ordflöde sjunger visor och burlesker om.  (…) Det är trasigt och förtvivlat och samtidigt vackert och hoppfullt, och ofta är det närmast maniskt. (…)  Också musikaliskt rör sig Franska trion ofta i samma härader som en ostadig men charmerande Tom Waits. Men inte heller den jämförelser håller särskilt långt, för sanningen är att det är svårt att hitta någon samtida artist att jämföra Franska trions intensiva och allvarsamma sånger och uttryck med. Lika svårt är det att undvika att känslomässigt drabbas på djupet av Som ett spjut genom dagarna.” – Patrik Forshage, Nöjesguiden