Ijz: Algesten live i biblioteket

Var Biblioteket

Välkommen på en unik spelning med albumaktuella Algesten, alias Jakob Nyström från Two White Horses och Isolation Years!

Algesten är först ut i vårens upplaga av vår bejublade konsertserie Ijz [musik; särskilda artister] — livemusik mitt i biblioteket, helt gratis, tre lördagar på rad i februari och mars.

När Jakob Nyström, en av popsveriges bästa låtskrivare genom tiderna, nu är tillbaka efter flera års tystnad är det en stor händelse. Sångaren och låtsmeden från Isolation Years och Two White Horses är nu tillbaka solo som Algesten. Nyutkomna debutalbumet bjuder på sökande och bitterljuva texter som skapar en intressant motrörelse mot musiken som svävar lätt och luftigt, utan barlast. Den är varm, vacker och omfamnande och det finns något ödmjukt över allting.

Algestens musik är också frukten av lång erfarenhet – förutom de egna akterna har Jakob under åren varit fast medlem i Annika Norlins band Säkert!, turnerat med Deportees och Jonas Bergsten och gjort musik till föreställningar som han haft tillsammans med Olof Wretling från humorgruppen Klungan.

Om referenser ska nämnas i sammanhanget känns ett möte mellan Sade och The War On Drugs som en passande beskrivning. Elton Johns tidiga 70-tal ligger också nära till hands och en del lyssnare kommer nog även att tänka på Wilco, Go-Betweens och Prefab Sprout.

Mycket välkomna!

« tillbaka
Ijz: Algesten live i biblioteket