Susanna Alakoskis nya pjäs: Håpas du trifs bra i fengelset.

Var Stora scen

Anni och Sami har vuxit upp i ett hem där det aldrig fanns pengar, däremot alkohol. För Anni har det gått bra, med arbete man och barn, men för Sami går det åt helvete. Han har drömmar och en begåvning som aldrig får komma fram. Istället hamnar han i kriminalitet och missbruk.

Anni älskar sin bror Sami men slits mellan hopp och förtvivlan. Nu är det anhörigvecka på fängelset och Anni hälsar på Sami som hon inte har träffat på ett bra tag. Hennes lilla dotter har skrivit brev till sin morbror som hon ser upp till. Brevet börjar med raderna Håpas du trifs bra i fengelset.

Susanna Alakoskis debutroman Svinalängorna vann Augustpriset och har blivit både film och teaterföreställning. 2010 gavs hennes andra roman Håpas du trifs bra i fengelset ut, en roman som blev det årets mest recenserade bok. Nu sätts berättelsen om syskonen Anni och Sami upp på scen som ett samarbete mellan Riksteatern och Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Vad gör samhället för att hjälpa barn som har det svårt? Vad gör samhället för att hjälpa de anhöriga? Kan en söndertrasad relation läka? Susanna Alakoskis roman väcker många viktiga frågor.

Peter Snickars dramatisering lyfter även det som förenar de båda syskonen. Musiken. Både i kärlek och hat. 70-tals rocken och popen väcker minnen och känslor.

Håpas du trifs bra i fengelset är en berättelse fylld av vrede över drogers makt och ett samhälle som stöter ut istället för att hjälpa. Om att känna skam och oroa sig för vad andra ska tänka. Syns det på mig att jag har en anhörig som sitter i fängelse, är psykiskt sjuk, alkoholist, narkoman? Det är en bitvis humoristisk skildring av vår ängslan att inte passa in och inte minst en stark berättelse om kärlek.

Biljetter bokas via www.ticnet.se. Biljettpris: 200 kr ink serviceavgift, scenpass och stud: 150 kr ink serviceavgift

Regi: Pekka Sonck
Medverkande:
Anni: Anna Maria Käll
Sami: Yngve Dahlberg

Läs mer om föreställningen på Riksteatern egen hemsida här boka plats « tillbaka
Susanna Alakoskis nya pjäs: Håpas du trifs bra i fengelset.

Nacka riksteaterförening

Nacka Riksteaterförening har som mål att erbjuda Nacka kommuns innevånare, i alla åldrar, professionell teater av hög kvalitet. Föreningen har sin hemmascen i Dieselverkstaden, Nackas eget kulturhus beläget intill Sickla köpkvarter.
I Dieselverkstaden finns två välutrustade scener samt även café, restaurang, bibliotek, bio, konsthall m.m. Med över en miljon besök per år har huset blivit en naturlig samlingspunkt för kulturlivet i Nacka.
Nacka Riksteaterförening tog sina första staplande steg under våren 2008 och med stöd från Nacka Kommun arrangerar vi minst en föreställning på våren och en på hösten. Vi välkomnar nya medlemmar, både sådana som vill vara aktiva i styrelsen och behjälpliga vid föreställningar. Klicka här för att bli medlem