Grannar – en kväll med Novellix, Aris Fioretos & Augustin Erba

Var Biblioteket

Möt Aris Fioretos och Augustin Erba i ett spännande samtal om nya Novellix-projektet Grannar!

Vad är en granne, är det främling, vän eller fiende? Nio författare, internationella som svenska, har i ett projekt tolkat ordet och begreppet grannar – en serie med nio noveller som ges ut av förlaget Novellix.

Möt två av författarna, Aris Fioretos och Augustin Erba, i ett samtal kring projektet och dess tema lett av initiativtagaren Margareta Petersson!

Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer boxen med samtliga noveller (med fantastisk omslagsdesign av konstnären Karin Mamma Andersson) till specialpris.

Vin och mingel!

Fri entré men begränsat med platser: föranmäl dig till evenemang@dvbib.se för att säkra din plats.

Välkommen!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla & Novellix
Foto: Heike Bogenberger & Sandra Löv

« tillbaka
Grannar – en kväll med Novellix, Aris Fioretos & Augustin Erba

Om författarna

Aris Fioretos (f. 1960) är verksam som författare och översättare från flera språk. Han debuterade med den prosalyriska Delandets bok 1991; till hans mest kända verk hör Den siste greken (2009) och Halva solen (2012). Fioretos har mottagit en rad utmärkelser, senast Sveriges Radios Romanpris 2016 för Mary.

Augustin Erba (f. 1968) är författare, radioproducent och journalist och har arbetat på Sveriges Radio och SVT. Han romandebuterade 2009 med Ensamhetens broar, men hade dessförinnan hyllats för sina starka och självutlämnande bidrag i de uppmärksammade antologierna Uppdrag: Pappa (2004) och Uppdrag: Familj (2005). År 2015 utkom hans senaste roman, kritikerhyllade Blodsbunden

Om projektet

Novellix gav nio författare med olika bakgrund fria händer att skapa en text på temat Grannar, och resultatet blev nio noveller i nio små böcker. Förutom Aris och Erba medverkar  Kim Thùy, Lars Norén, Josefine Klougart, Merethe Lindstrøm, Elsie Johansson, Kjell Westö och Lydia Davis. För idé och projekt bakom serien står Margareta Petersson.