Fredrik Svenaeus – Om diagnoser

Var Nya NAV-scen i Dieselverkstaden, våning 3

Fredrik är professor i filosofi vid Centrum för praktisk kunskap, Södertörns högskola. Diagnoser som ångestsyndrom, depression, ADHD, fetma och datorspelsberoende har snabbt ökat i omfattning och är intimt sammankopplade med den tid vi lever i. Varför har det blivit så svårt att sluta? Sluta oroa sig. Sluta förtvivla. Sluta äta. Sluta stöka. Sluta spela. Varför kan vissa men inte andra låta bli? Och beror det på att man är sjuk?

Med utgångspunkt i egna erfarenheter och ett skärskådande av forskningsläget om olika diagnoser tar författaren/professorn/föreläsaren Fredrik Svenaeus pulsen på vår samtid i boken “HOMO PATALOGICUS” Människan har alltid varit en lidande varelse. Nu lider hon också på den medicinska vetenskapens vis, som en “homo patologicus”. Men vad är egentligen en medicinsk diagnos? Varför har diagnoser blivit så viktiga för oss i vårt vardagsliv? Vilken betydelse får diagnosmanualer och skattningsformulär för vår syn på människan och hur hon ska hjälpas i hälso- och sjukvården?

 

Anmäl dig här
« tillbaka
Fredrik Svenaeus – Om diagnoser

Vi bjuder på frukost!

Frukost från 08.00, föreläsningen börjar 8.30 och håller på ca en timme. Välkomna!

Om Creative Mornings

Vad är Creative Mornings?

För oss på Nav betyder det att olika människor träffas. Träffas för att hälsa på varandra, träffas för att fika, träffas för att lyssna och träffas för att göra skillnad. Vi tycker det är dags att tänka annorlunda, tänka nytt och tänka om.

Vi vill skapa branschöverskridande möten mellan människor i en kreativ atmosfär och därför bjuder vi in dig till inspirerande föreläsningar där vi tar upp angelägna och aktuella frågor.