Fotoutställning: Vägen dit – Minna Ridderstolpe

Startdatum 9 mars 2019
Slutdatum 7 april 2019
Evenemanget har slutat.
Var Nacka konsthall
Målgrupp Alla är välkomna

”Vägen dit” är en fotoutställning som låter oss tjuvkika på hur några av barnen förbereder sig inför Sexårskören.
Fotoutställningen hänger 9 mars-7 april i Nacka konsthall. Därefter turnerar den vidare till Nacka Stadshus. Minna Ridderstolpe är dokumentärfotograf och har specialiserat sig på att fotografera familjer mitt i vardagen precis som den är. Med sina bilder låter hon oss uppleva världen genom barns ögon.

”– Att få möjligheten att följa med sexåringarna på den här spännande och pirriga resan känns pirrigt även för mig. Men jag vet att jag kommer att inspireras av sexåringarnas nyfikenhet och mod inför detta. Förutom att visa hur årets kördeltagare förberedde sig och kände inför sin stora dag, hoppas jag att mina bilder från kören 2019 kan hjälpa tidigare kördeltagare att minnas sin egen föreställning och samtidigt peppa blivande sexåringar inför sitt eget deltagande. Att vara med i Sexårskören är en del av att växa upp i Nacka – ett minne för livet, så att få vara en del av 30-årsjubileet är verkligen stort och ärofyllt för mig.”
säger Minna Ridderstolpe

Fri entré

 

« tillbaka
Fotoutställning: Vägen dit – Minna Ridderstolpe

Sexårskören fyller 30 år

SEXÅRSKÖREN – 1989-2019

1989 startade kören som en hyllning till Lennart Hellsing, 30 år senare har cirka 33 000 barn uppträtt med Sexårskören!

Många i Nacka har egna minnen och upplevelser av Sexårskören. Kanske har man själv deltagit, eller som förälder eller engagerad pedagog till förväntansfulla sexåringar, kanske har man stått och svurit över en fullsatt buss på väg till en repetition i Dieselverkstaden.

Sexårskören är Kulturhuset Dieselverkstadens egen produktion som för varje år har växt och utvecklats, hela tiden med målet att barnen själva ska få vara med att skapa föreställningen som sen spelas upp för familj och anhöriga. De senaste åren har vi mött föräldrar som berättat om sina egna minnen av att stå som förväntansfull sexåring stå på scenen framför familj och släktingar.

Om Minna Ridderstolpe

Bilder som kännetecknas av humor och realism, läs mer på

minnaridderstolpe.se