Författarkväll med Tove Alsterdal

Var Biblioteket

Tove Alsterdal är en av Sveriges mest kritikerrosade kriminalförfattare. Hon står bakom I tystnaden begravd och Kvinnorna på stranden, och hennes senaste roman, Låt mig ta din hand, belönades med Svenska Deckarakademins pris för Bästa kriminalroman 2014. Motiveringen: ”En utstuderad och språkligt nyanserad väv av mysterium och samtidshistoria.” Ingalill Mosander på Aftonbladet instämde: ”En rasande skickligt skriven thriller, mörk och gastkramande.”

Tove Alsterdal berättar om sina böcker onsdag den 11 mars kl 19 i biblioteket.

Fri entré. Mycket välkomna!

Foto: Annika Marklund

Tove_tadinhand

« tillbaka
Författarkväll med Tove Alsterdal

Tove Alsterdal

Tove Alsterdal har arbetat som journalist och dramatiker i över tjugo år, innan hon debuterade som romanförfattare 2009 med “Kvinnorna på stranden”. Hon har varit nyhetsreporter och redaktör på radio och TV, nöjesredaktör och krönikör, recensent och frilansat för ett antal tidningar, startat TV-station och eget kabaréhus. Skrivit manus för radions julkalender och lovteater, filmmanus tillsammans med Helena Bergström (Så Olika 2009), pjäser och kabaréer för fria grupper och länsteatrar, dataspel och operalibretto. Hon har även undervisat i skrivande och journalistik, samt varit redaktör för Liza Marklunds böcker sedan “Sprängaren”.

Tove Alsterdal har hittills skrivit tre hyllade kriminalromaner: “Kvinnorna på stranden” (2009), “I tystnaden begravd” (2012) och “Låt mig ta din hand” (2014).