Familjelördag Vit – en bländande vit värld med Teater Pero

Var Lilla Scen
Målgrupp 2,5 - 5 år
Längd: 30 minuter

Låt de allra minsta följa med in i en bländande vit värld där inga faror och färger finns, där allt är rent och prydligt, där rutiner och frid råder. Men någon måste ju se till att allt verkligen är vitt. Och inte bara vitt utan också rent och fint! Det svåra är att det enda man kan tänka på i en alldeles vit värld är…rött…och blått…och gult…och lila…och rosa…

VIT är en alldeles underbar föreställning som med lekfullhet och varsam hand tar med de allra minsta på en visuell och vidunderlig resa.

Pjäsen har skapats av Andy Manley på Catherine Wheels Theatre Company i Edinburgh och när vi såg föreställningen på en festival tog den oss med storm. Vi kontaktade upphovsmannen och fick äran att göra en svensk version med Peter Engkvist som regissör.

I år fyller Teater Pero trettio år! Det firar vi med att köpa in den bästa barnpjäs vi har sett genom åren och göra en svensk version – VÄLKOMNA HIT OCH SE VIT!

Bra där! /…/Vit är en barnteatral metafor för konstens möjligheter att ta oss ett litet, litet fjät vidare mot en tolerant tillvaro. DN Ett kärleksfullt minidrama i regnbågsestetik som inte bara introducerar färger för de minsta utan också hyllar transformation och förändring. Expressen

Regi: Peter Engkvist Upphovsman: Andy Manley På scen: Björn Ingi Hilmarsson, Fredric Thurfjell. Musik: Ulf Eriksson Scenografi: Jan Gouiedo Kostym: Lotta L Danfors Dekortillverkning: Lina Serning Stickerska: Baura L Magnúsdóttir

Biljetter 100 kr (inkl serviceavg). Kommer snart vara bokningsbart via dieselverkstaden.se eller ticnet.se 

boka plats
« tillbaka

Teater Pero

Vi arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog. Genom vårt fysiska tilltal där en skådespelare gestaltar flera figurer litar vi helt på barnens förmåga att fylla berättelserna med egna bilder.   Vi ägnar oss framförallt åt att producera teaterföreställningar för barn och unga men provar även nya vägar för att utveckla såväl personal som teaterform. Vi har både dramatiserat historier från böcker och skrivit själva för den blandform som vi älskar.   Med det i ryggen och med en publik i salongen tar vi oss ut på tunn is och provar det som vi tycker om eller vill ha svar på. För oss är det viktigt att utmana oss själva, att våga gå ett steg till i vårt letande där rörelsen får lika stor bärkraft som orden.   Det finns väldigt få dramatiker som skriver för rörelsen. Hur man gör teater som inte bara ska blanda formerna utan också ge dem lika värde är inte en självklarhet. Det är det sökandet som vi fortsätter med.   Att spela bra teater för barn och unga är vår drivkraft. Att barnen ska känna att vi gör det absolut bästa vi kan för dem. Att de redan i biljettkassan blir sedda.   Alla barn ska känna att de är värdefulla. De ska få vuxnas tid, förtroende och respekt. Det vill vi ge dem.

www.pero.se

Nacka kulturcentrum

Oavsett om du är barn, tonåring, vuxen eller om du är lärare eller förskollärare, ansvarig för personalens kompetensutveckling eller bara ute efter att göra något kul en helg så kommer du förmodligen hitta en kulturaktivitet som passar dig på Nacka kulturcentrum.   Nacka kulturcentrum fyller Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Kulturkurser

Nacka kulturcentrum har ett omfattande utbud av kulturkurser för barn, unga och vuxna i Dieselverkstaden i Sickla. Barn från fem år och ända upp i vuxen ålder kan gå på kurs.